Skip to content

Advokat tillika juridikprofessor belönas för "exceptionella prestationer" - tilldelas aktat pris

Juryn för Elizabeth Haub Prize har beslutat att tilldela juridikprofessor Richard Macrory vid University College, London 2014 års pris. Elizabeth Haub Prize är en av världens främsta utmärkelser inom miljörätt, enligt Juridicum i Stockholm.

 

Richard Macrory är en erfaren advokat och Storbritanniens första professor i miljörätt. För närvarande är han föreståndare för Centre of Law and the Environment vid Juridiska Fakulteten, University College London.

Juryn  fattade beslutet vid sitt möte i början av november. Motiveringen lyder:

"Den internationella juryn tilldelar professor Richard Macrory 2014 års Elizabeth Haub Prize for Environmental Law som ett erkännande av hans exceptionella prestationer på miljörättens område. Juryn har i sitt beslut beaktat professor Macrorys långa karriär som akademiker och praktiker och de betydelsefulla bidrag han har gett till rättsområdet, på både nationell och internationell nivå. Juryn noterar vidare det oomtvistade inflytande hans vetenskapliga publikationer och rättsutlåtanden har haft för åtskilliga rättsinstanser i deras uttolkning och tillämpning av miljörätt på nationell och europeisk nivå."

Macrory kommer att motta priset i samband med en ceremoni i Stockholm hösten 2015.

Om Elizabeth Haub Prize

Elizabeth Haub Prize beskrivs enligt Juridicum i Stockholm som ett av världens mest välrenommerade pris i miljörätt. Priset har funnits sedan 1973 vilket därmed även gör det till det äldsta. Priset har delats ut vid Stockholms universitet sedan 2008. Priset delas ut i samarbete med International Council of Environmental Law (ICEL) i Bonn.

 

Foto: Stockholms universitet

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt