Skip to content

PwC överklagar rekordskadeståndet till HD – ”vi är övertygade om att vi har rätt”

Peter Clemedtson, ordförande för PwC Sverige

Revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB, PwC,  överklagar nu rekordskadeståndet som man i hovrätten dömdes att betala till konkursboet efter IT-företaget Prosolvia. Det rapporterar TT.

 

I mitten av augusti i år rev hovrätten upp tingsrättens friande dom och fann att revisionsbolaget PwC brustit i sina åtagande i revisionen av it-företagetProsolvia. 

Med anledning av det dömdes PwC att betala skadestånd om cirka 890 miljoner kronor till konkursboet efter Prosolvia. Till detta kommer rättegångskostnader med 112 miljoner kronor och ränta med drygt 1,1 miljarder kronor. Totalt ska PwC betala cirka två miljarder kronor.

”Efter att ha analyserat domen från hovrätten har PwC kommit till slutsatsen att det finns starka skäl för att få domen överprövad i Högsta Domstolen. […] Vi är övertygade om att vi har rätt och kommer således att agera därefter” skrev Peter Clemedtson, ordförande för PwC Sverige, i ett pressmeddelande efter den fällande domen.

PwC överklagar nu rekordskadeståndet till Högsta domstolen.

Företaget yrkar i första hand att konkursboets talan ska ogillas och i andra hand att skadeståndet på 890 miljoner kronor minskas betydligt. Öhrlings PWC vill även att konkursboet står för rättegångskostnaderna, skriver TT. 

Foto: Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt