Skip to content

Kvinna körde på 16-åring med kundvagn på Gekås – döms till villkorlig dom för misshandel

På tisdagen dömdes en 40-årig kvinna från Oskarsström till villkorlig dom och dagsböter för att ha kört på en annan kvinna med kundvagn inne på varuhuset Gekås i Ullared. 

 

En 40-årig kvinna från Oskarsström åtalades för misshandel. Enligt åtalet ska hon för ett år sedan med flit ha kört på en 16-årig flicka bakifrån med en fullastad kundvagn på Gekås i Ullared. Detta efter att 40-åringens mamma, som också var med inne på varuhuset, fått en knuff i ryggen av 16-åringen och dennes mamma när de skulle passera.

Under slutpläderingen sa åklagare Ann-Christin Claesson, som yrkat på fängelse för 40-åringen, att händelsen är extra allvarlig eftersom det handlar om misshandel av en flicka som vid tillfället bara var 16 år och som orsakat kraftiga skador. 

40-åringen advokat Stefan Andersson uttalade dock att händelsen inte är så allvarlig och att villkorlig dom samt eventuellt samhällstjänst skulle vara bättre för hans klient, som tidigare är ostraffad.

Varbergs tingsrätt dömer nu 40-åringen för misshandel till villkorlig dom samt 100 dagsböter á 75 kronor. 40-åringen åläggs dessutom att betala skadestånd till flickan om 6 725 kronor.  

 

Foto: SCANPIX

 

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt