Skip to content

Båda föräldrarna älskar sina barn - mammans tydliga rutiner ger henne ensam vårdnad

Båda föräldrarna älskar sina barn och vill deras bästa - men mamman har klarast och tydliga regler och rutiner. Därför tilldöms hon ensam vårdnad om barnen.

 

En man och en kvinna har en nu elvaårig son och en treårig dotter tillsammans.

Sedan mars 2011 har parterna tvistat om vårdnad, boende och umgänge. Nu vill kvinnan få ensam vårdnad alternativt att barnen ska bo stadigvarande hos henne.

Mannen har å sin sida yrkat att vårdanden ska vara fortsatt gemensam, att barnen ska ha växelvis boende och umgänge med honom alternativt att han ska få ensam vårdnad.

Tingsrätten kommer fram till att både mannen och kvinnan älskar sina barn och att de i grund och botten vill dem väl. På grund av föräldrarnas oförmåga att samarbeta kring barnen saknas dock förutsättningar för växelvis boende, anser domstolen.

Tingsrätten beslutar att kvinnan - som har klarast och tydligast regler och rutiner - ska ha ensam vårdnad om barnen som också ska ha sitt stadigvarande boende hos henne.

Tingsrätten beslutar samtidigt  att barnen ska ha umgänge med pappan i samma omfattning och tillsammans mellan torsdag och måndag varannan vecka, samt varannan storhelg och vartannat lov.

Mannen och kvinnan träffades när hon var 16 år och blev barnflicka åt mannens son. När hon var 17 år och han 36 inledde de en relation.

Mannen har tidigare dömts för ofredande och överträdelse av besöksförbud gentemot kvinnan. Han har också uttalat sig olämpligt och nedsättande om kvinnan inför både barnen och andra.

 

 

Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

  • Alt-texten
    Johanna Haddäng
  • Alt-texten
    Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt