Skip to content

Lärare skickade "homoerotiskt" MMS till elev - döms för sexuellt ofredande

En gymnasielärare i Stockholm som skickat ett "homoerotiskt" MMS till en 17-årig elev döms nu för sexuellt ofredande även i hovrätten.

En 41-årig lärare vid ett internationellt gymnasium på Södermalm i Stockholm åtalades för sexuellt ofredande sedan han skickat ett MMS till en manlig 17-årig elev på skolan. Bilden visade en halvnaken man bakifrån med neddragna byxor och texten var ”Ta mig”, pojkens namn och därefter ”...ingen får veta nåt”.

Läraren erkände och tingsrätten dömde honom för sexuellt ofredande till 70 dagsböter om 250 kronor. Han skulle även betala eleven 5 000 kronor.

Läraren överklagade dock till hovrätten och yrkade att åtalet skulle ogillas. Detta då han endast skickat bilden för att pojken ville ha den. Han menade även att de hade haft en lång konversation via sms den aktuella kvällen och att denna varit flirtig. Eleven menade dock att tidigare sms endast rört olika samhällsfrågor som politik och religion.

Hovrätten uttalar att även om pojken skulle ha anses lämnat sitt samtycke till att motta en "homoerotisk bild" så har han i vart fall inte samtyckt till den tillhörande texten.

Läraren döms nu därför för sexuellt ofredande även i hovrätten. Med anledning av lärarens ändrade ekonomiska förhållanden sänker rätten dock påföljden till 70 dagsböter om 100 kronor.

  • Veronica Hult
  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt