Skip to content

Man finansierade terrordåd i Stockholm - döms till sju års fängelse

Den 11 december 2010 sprängde en man sig själv till döds i centrala Stockholm. Kort därefter greps en då 30-årig man från Glasgow i Skottland misstänks för att ha hjälpt till med finansiering och planering av terrordådet.

Den 20 juli i år fann en jury i Glasgow den misstänkte mannen skyldig till att bland annat ha finansierat terrordådet. Enligt juryn ansågs det bevisat att han fört över motsvarande cirka 60 000 kronor till självmordsbombaren. Det ansågs dock inte bevisat att han varit med och planerat dådet. Mannen friades därför från åtalspunkten medhjälp till mord.

Idag, måndag, meddelades påföljden i Glasgow High Court i Skottland. Mannen, som idag är 32 år, döms till sju års fängelse.

Mannen har hela tiden nekat till brott. Enligt hans försvarsadvokat William Taylor kommer domen att överklagas.  

Foto: Scanpix

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt