Skip to content

Stal båtmotorer och propeller – döms till ett års fängelse

En man som påträffats med bland annat tre stulna båtmotorer och en propeller döms nu till ett års fängelse för grov stöld.

En man åtalades för bland annat grov stöld sedan han påträffats med tre båtmotorer, en GPS, en propeller och ett hjul som alla hade anmälts stulna. Godsets värde uppgick totalt till 300 000 kronor.

Mannen påstod att han hade köpt motorerna för 40 000 kronor och att GPS:en måste ha följt med på köpet.

Enligt honom hade han kört till Sverige för att träffa en bekant som skulle sälja motorerna. De hade väntat i åtta till nio timmar i en villa tills några okända män kommit med motorerna och lastat över dem på hans bil mitt i natten. Han hade inte kontrollerat dem eller fått något kvitto eller garantihandlingar.

Tingsrätten finner nu att mannens berättelse ”försiktigt uttryckt framstår som mindre sannolik" och är "ytterst anmärkningsvärd". Mannen döms därmed för grov stöld.

Förutom grov stöld har mannen, som är från Polen, även gjort sig skyldig till brukande av falsk urkund då han använt falska ID-handlingar samt brott mot utlänningslagen. Detta då han genom en tidigare dom utvisats ur riket och var förbjuden att vistas i Sverige vid tiden för brottet.

Påföljden bestäms till fängelse i ett år och återreseförbudet förlängs till år 2017.

Foto: Scanpix

 

  • Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt