Skip to content

GHB var bara vatten - JK beviljar skadestånd för felaktigt anhållande

GHB, Vatten

Ett ungt par som greps misstänkta för narkotikabrott får nu ersättning från JK eftersom beslutet att gripa och anhålla dem vilade på felaktiga grunder.

Ett ungt par greps misstänkta för narkotikabrott av polis i samband med en husrannsakan. Polisen hittade två dunkar med vad som misstänktes vara 3.5 liter GHB samt 76 500 kronor i femhundrakronorssedlar vilka troddes komma från brottslig verksamhet. De båda anhölls men släpptes nästa morgon då det framkommit att dunkarna endast innehöll vatten.

Justitiekanslern bedömer att besluten att gripa och anhålla paret vilat på felaktiga grunder och att ersättning därför ska utgå. Mannen, som även suttit felaktigt anhållen vid två andra tillfällen tillerkänns närmare 13 000 kronor medan kvinnan får cirka 5 000 kronor i ersättning för lidande och ombudskostnader.

 

 

 

Foto: Scanpix

  • Martina Valentin

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt