Skip to content

"Man är ju jävligt inlåst när man sitter häktad"

På torsdagen bjöd magasinet Legally Business in ett fyrtiotal av sina läsare till ett lunchsamtal på Summit i Stockholm. Talare för dagen var finansmannen Sven-Olof Johansson som bland annat berättade om sin karriär inom fastighets- och finansbranschen men också om tiden då han satt häktad för bolagsplundring.

Magasinet Legally Business bjöd på torsdagen in läsare till ett lunchsamtal på Summit i Stockholm – det första i en serie om fyra under året. På plats var bland annat finansmannen Sven-Olof Johansson som intervjuades av Legally Business chefredaktör Peter Johansson.

Sven-Olof Johansson har en lång karriär inom fastighets- och finansbranschen bakom sig. Han startade bland annat Sveriges första hedgefond och har byggt upp en miljardförmögenhet två gånger – och däremellan förlorat allt.

Under lunchen berättade Sven-Olof Johansson öppet om sin karriär och dess upp- och nedgångar. Han fick även frågor om tiden då han satt häktad för bolagsplundring 1994, anklagelser som han sedan friades ifrån.

- Man är ju jävligt inlåst när man sitter häktad, konstaterade Johansson, men menade att han inte tyckte att det var så farligt att befinna sig inne i rättssystemet.

- Jag visste att jag inte hade gjort något fel, så jag var aldrig orolig under de två veckor jag satt häktad. Men det är klart, det är ju svårt att driva affärer från häktet.

Johansson har genomfört ett mycket stort antal fastighetstransaktioner genom åren. Han menar att sättet att göra affärer på kraftigt har förändrats. Dels då konsulterna har ”tagit grepp om hela branschen” men också då juridiken blivit allt viktigare i samband med transaktioner.

- Marknaden har internationaliserats och allt är mycket krångligare idag. Förr i tiden skrev vi avtal på en sida eller två. Det går ju inte idag.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt