Skip to content

Topp-politiker i toppen

Bland årets mest omskrivna jurister i Sverige återfinns flera toppolitiker. Det visar årets upplaga av Mediebarometern som presenteras i det kommande numret av Legally yours.

I årets upplaga av Legally yours undersökning Mediebarometern, som nu genomförs för nionde gången, kartläggs bland annat vilka jurister i Sverige som syns mest i media. Detta i samarbete med medieanalysföretaget Updatum.

- Vi övervakar idag över 40 000 digitala nyhetskällor på 50 språk i 180 länder. För jurister identifierar vi även expertbloggar och forum där vi kan följa relevanta diskussionstrådar och företeelser, säger Helge Gjerstad, vd på Updatum.

- I denna mätning har vi använt vårt historiska nyhetsarkiv som utöver bevakning av händelser och case, ger möjlighet till research och analys, fortsätter han.

Enligt undersökningen är mer än hälften av de tio mest omskrivna juristerna politiker. Näringsminister Annie Lööf (C), Miljöpartiets språkrör Åsa Romson miljöminister Lena Ek (C) och integrationsminister Erik Ullenhag (FP) finns alla på topp fem.

Avhoppade S-politikerna Pär Nuder och Thomas Bodström förekommer även de flitigt i media. I Nuders fall rör det sig huvudsakligen om spekulationer kring hans eventuella återkomst i partiledningen, samt bevakning av hans nya karriär som styrelseproffs.

Tio i topp – Årets mest omskrivna jurister

1. Annie Lööf, Näringsminister och partiledare (C)

2. Guy Lofalk, Advokat

3. Åsa Romson, Språkrör (MP)

4. Lena Ek, Miljöminister (C)

5. Erik Ullenhag, Integrationsminister (FP)

6. Pär Nuder, Tidigare finansminister (S)

7. Björn Hurtig, Advokat

8. Sofia Arkelsten, Partisekreterare (M)

9. Nils-Eric Schultz, Statsåklagare

10. Agneta Hilding Qvarnström, Vice chefsåklagare  

I Mediebarometern har även Advokat-toppen, Byrå-toppen och Åklagar-toppen kartlagts. Topplistor som alla kommer att publiceras här på Dagens Juridik inom kort med start imorgon.

 

Foto: Jens L'Estrade / Scanpix

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt