Skip to content

Lagman till attack mot Alexander Bard

Mikael Mellqvist, lagman vid Gotlands tingsrätt, kritiserar artisten Alexander Bard för att ha bagatelliserat narkotikamissbruk. ”Sluta för fan”, skriver han i ett blogginlägg.

Lagmannen Mellqvist bloggar sedan i september i år för tidningen Hela Gotland. I ett inlägg från i tisdags skriver Mellqvist att han blir arg och ledsen vid möten med unga människor som är fast i narkotikaträsket. I samma inlägg kritiserar han artisten och Idoljurymedlemmen Alexander Bard:

”Förbannad blir jag när kändisar som Alexander ”man-får-vara-hur-ful-och-dum-som-helst-och-ändå-vara-med-i-TV” Bard från djupet av sin visdom (alltså inte särskilt djupt) uttalar sig om att ”narkotika är väl inte så farligt”. Då vill jag säga. Sluta för fan!”, skriver han i sin blogg."

I inlägget uppmanar han även ungdomar som använder droger att sluta.

”Det är inte bara så att man tappar tänderna och håret, får gulsot, gonorré och aids, pissar och skiter på sig dagligen. Det är små besvär på vägen men inte någon slutstation. Slutstationen heter döden”, skriver Mellqvist.

Mellqvist uppmanar inte bara ungdomar som använder droger att sluta utan även människorna i dess omgivning att säga ifrån.

”Det är inte OK att smarta, roliga, vackra unga människor tillåts bli dumma, elaka, fula. Det är inte OK att inte lägga sig i. Det är inte OK att inte säga ifrån. Det är inte OK att ”vi” låter ”dom” hålla på”.

Bild: Leif R Jansson/Scanpix

  • Alt-texten
    Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt