Skip to content

TV4-chef stämmer Skurk för grovt förtal

En högt uppsatt TV4-chef stämmer tidningen Skurk för grovt förtal. Detta efter att journalisten Dick Sundevall skrivit att TV4-chefen ”langat hasch och hyrt in strippor till fester” under sin studietid.

Justitiekanslern beslutade i början av maj att inte inleda någon förundersökning.  TV4-chefen stämmer nu själv Skurks ansvarige utgivare för grovt förtal, och begär 150 000 kronor i skadestånd. Det skriver tidningen Resumé.

Den ansvarige utgivaren berättar att han fick ett utkast av TV4-chefens juridiska ombud Percy Bratt för två veckor sedan där han uppmanades att gå med på en förlikning.

- I utkastet uppmanade de mig att gå med på en förlikning, de ville även att jag skulle gå ut offentligt och be om ursäkt, säger den ansvarige utgivaren, som ännu inte tagit del av stämningen.

- Jag har också läst i media att TV4-chefen stämmer mig men jag har ännu inte fått någon stämningsansökan. Jag har i och för sig inte kollat posten än så den kanske kommer idag.

Enligt den ansvarige utgivaren ska han ha fått till den 20:e maj på sig att bestämma sig. När han inte återkom med besked ska Bratt ha hört av sig på nytt.

- Han frågade hur min inställning var till en förlikning, men jag sade att jag inte har brytt mig om att titta på pappret. Och då stämde han mig.

TV4-chefens advokat däremot hävdar att uppgifterna om hans klient är helt grundlösa och tagna ur luften. Den ansvarige utgivaren står för uppgifterna i artikeln.

- Jag litar på Dick att uppgifterna är korrekta. Vi har till och med vittnen som kan bekräfta det. Jag tror inte att de själva tror på vinst, han vill nog bara markera.

  • Alt-texten
    Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt