Skip to content

Pappa filmade blottare - polisanmäls

En 68-årig man har polisanmält pappan till en flicka han blottat sig inför. 68-åringen anser att en film som pappan lagt upp på Youtube, där 68-åringen konfronteras av pappan efter händelsen, utgör förtal.

68-åringen åtalades för 15 fall av sexuellt ofredande men dömdes endast för ett. I det fallet ska mannen ha blottat sig för två flickor i tioårsåldern under förra sommaren vid Hotell Riviera i Båstad.

Efter händelsen tog pappan till en av flickorna upp jakten på mannen och när flickorna kände igen 68-åringen stannade pappan bilen och konfronterade honom. Pappan filmade samtalet och lade sedan upp klippet på Youtube.

Några dagar senare tog pappan bort filmen från Youtube då polisen befarade att den kunde försvåra utredningsarbetet. 68-åringen har nu upptäckt att filmen åter finns på internet och har därför polisanmält pappan för förtal.

Filmklippet är cirka en och en halv minut lång och föreställer 68-åringen som står vid sin cykel iklädd badbyxor. Pappan frågar mannen om den påstådda blottningen men mannen, som bara vill uppge sitt förnamn, säger sig inte ha ont att leva med vetskapen om att han misstänks för att ha blottat sig för flickorna.

Mannen friades i både tingsrätten och i hovrätten för 14 av 15 fall av sexuellt ofredande då rätten inte ansåg att de olika fallen var så särpräglade att man kan utesluta olika gärningsmän.

68-åringen ålades inte heller någon påföljd för det fall han dömdes för. Detta då hovrätten beslutade att de sex veckor som han satt häktad förra sommaren var ett tillräckligt straff.

  • Alt-texten
    Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt