Skip to content

Man döms för våldtäkt mot sovande kvinna

Tingsrätten dömer en man till ett års fängelse för våldtäkt mot en sovande kvinna. Domstolen kritiserar polisen för att inte ha tagit kvinnans uppgifter på allvar och för att inte ha säkrat någon teknisk bevisning.

En 43-årig man åtalades för att ha utnyttjat en sovande kvinna. Enligt kvinnan tog 43-åringen sig in i hennes bostad medan hon sov. Hon vaknade av att mannen låg på knä bredvid henne i sängen och samtidigt hade sina fingrar i hennes underliv.

Tingsrätten kritiserar polisen som inte tagit kvinnans uppgifter på allvar och som inte säkrat någon teknisk bevisning. Domstolen konstaterar dock att kvinnans berättelse tillsammans med övrig utredning styrker åtalet.

Vittnen bekräftade att kvinnan varit skärrad, arg och ledsen i samband med det inträffade. Vidare konstaterar rätten bland annat att 43-åringen visste hur han skulle orientera sig i huset eftersom han tidigare varit där på besök.

Mannens sambo gav honom alibi för tidpunkten. Domstolen menar dock att det föreligger oklarheter kring sambons vittnesmål och att dessa uppgifter inger "visst tvivel".

43-åringen döms därför, mot sitt nekande, till ett års fängelse för våldtäkt. Därtill förpliktigas han att utge 55 000 kronor i skadestånd. En nämndeman är skiljaktig.

  • Alt-texten
    Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt