Skip to content

Homofientlig imam får fortsätta som nämndeman

En imam som refererat till homosexualitet som "onda begär" och som uttalat att Koranen förbjuder homosexualitet får fortsätta som nämndeman vid Malmö tingsrätt.

Imamen Ayoub Chibli, socialdemokrat och vigselförrättare vid Islamic Center i Malmö, tillträdde som nämndeman vid Malmö tingsrätt vid årsskiftet. Imamen har ifrågasatts för sina uttalanden om homosexuella i tidningsartiklar och i en nyutgiven bok. Han har bland annat kallat homosexualitet "onda begär" och homosexuella handlingar "ogärningar".

- Som muslim kan jag inte säga annat än vad som står i Koranen, och där står att homosexualitet inte är tillåtet, sade Chibli till Lokaltidningen i fredags.

Lagmannen Eva Wendel Rosberg, som uppmärksammats på uttalandena, kallade i förra veckan imamen till sig för ett enskilt samtal. På tisdagen sade hon till TV4 att hon har fullt förtroende för imamen. Wendel Rosberg väntas bekräfta att Ayoub Chibli får fortsätta som nämndeman formellt under dagen.

  • Fredrik Svärd
    Chefredaktör

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt