Skip to content

Boxer fälls för könsdiskriminerande reklam

Reklamombudsmannen, RO, menar att Boxers reklam med en halvnaken Boxer-Robert på fårskinnsfällar med texten ”Boxerpaket från 79 kronor” är kränkande för män och fäller dem därigenom för könsdiskriminerande reklam.

Boxer har svårt att förstå att RO fäller deras annons med Boxer-Robert på fårfällar. I ett yttrande om annonsen påpekar Boxer enligt Dagens Media att de inte har tänkt tanken att reklamen skulle kunna vara könsdiskriminerande. Detta då Boxer-Robert har en känd pastisch-artad personlighet och att annonsen utnyttjar en fyndig koppling mellan varumärket och Boxer-shorts.

– Vi tycker att vi skojar med underklädesreklam och har svårt att se att Robert kan uppfattas som kränkande, men vi noterar att RO gör en annan bedömning, säger Johan Bobert, informationschef på Boxer till Dagens Media.

I ett uttalande beskriver RO sitt beslut följande:

"Även om avsikten med annonsen var att presentera en humoristisk koppling mellan mannen i underkläder och produkten i sig framställs mannen genom sin pose och brist på kläder som ett rent sexobjekt på ett sätt som kan anses kränkande för män i allmänhet”, enligt Dagens Media.

– Vi tyckte att det spelade roll att Robert är en tecknad figur, men det tyckte inte RO så då lär vi oss av det inför framtiden, säger Johan Bobert till Dagens Media.

  • Alt-texten
    Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt