Skip to content

”Att bli jurist kräver många års utbildning – för att bli chef krävs ingenting”

Det ska vara roligt att vara chef och roligt att ha en chef. Det är ledarskapskonsulenten Malin Trossings motto.

Bra ledarskap fungerar i alla branscher. Det menar Malin Trossing, som arbetat som, och med, ledare i 15 år.

- Det viktiga är snarare att se till individen och vad det är som gör att just han eller hon tycker att det är kul att gå till jobbet. I slutändan är det människor som ska få andra människor att lösa problem.     

Malin Trossings motto är att det ska vara roligt att vara chef och det ska vara roligt att ha en chef.

 - Det är inte alltid dessa två deviser stämmer. Det vill jag ändra på!

 På frågan vilka de vanligaste utmaningarna en chef har, och vad som kan göras åt dessa, svarar hon så här:

 Problematik 1: Vardagen som chef känns övermäktig och jobbig

 Att vara chef kan vara väldigt ensamt. Vet man dessutom inte vad man ska börja ta tag i är det riktigt tungt, konstaterar Malin Trossing.

 -  Mitt jobb att finnas där och stötta. Att ge konkreta tips och råd på vad som ska göras härnäst och hur man gör det.

Målet är alltid att chefen ska växa in i rollen och bli helt självgående.  Ju fortare det går, desto bättre jobb har jag gjort.

 Problematik 2: Man är ny som chef och vet inte vad man ska börja ta tag i

 - Att bli jurist kräver många års utbildning. Men för att bli chef krävs ingenting. Har man tur skickar företaget en på en veckas kurs sen är det bara att köra, konstaterar Malin Trossing.

 Men att ta ut en riktning för gruppen, få med sig medarbetarna dit, våga ta konflikter på vägen är inget vi kan från födelsen. Det lär vi oss på vägen, säger hon.

 - Här är jag ett bollplank där chefen kan få testa sina egna tankar och sitt eget ledarskap utan att det är skarpt läge. På så sätt kan man testa sig fram till ett ledarskap som både stämmer med en som person och med det resultat man vill att det ska leda till.

 Ofta krävs det mod för att vara en bra ledare och då är det viktigt att skapa den trygghet och det stöd en ny chef behöver för att våga till exempel ta ett jobbigt samtal, tala inför grupp och så vidare. 

 - Det är häftigt få följa med på deras resa att hitta sitt personliga ledarskap, säger Malin Trossing.

 Problematik 3: Man har stagnerat i sitt ledarskap och behöver inspiration och energi för att få en nytändning 

 - Att vara chef innebär att man ger och ger hela tiden. Det är viktigt att inse att man själv också behöver fylla på ibland. Att regelbundet träffas och diskutera igenom ämnen som är aktuella för chefen här och nu är ett ypperligt sätt att få ny energi och inspiration.

 Det kan vara allt från hur man sätter mål, att hålla bra utvecklingssamtal till hur man kan hantera en problemperson. Ofta kan det vara svårt att ta den här typen av diskussioner med en chefskollega internt. Dels för att den personen ofta har fullt upp med sitt eget, men också för att man inte alltid vill blottlägga sig inför personer man jobba nära, säger Malin Trossing.

 - Då är det neutralare med mig som kommer utifrån. Dessutom känner jag inte personer och historik vilket gör det enklare att se med nya ögon på en situation eller ett problem.

 Problematik 4: Man stressar runt, tiden räcker aldrig riktigt till och man riskerar att bränna ut sig

 - Det är alltid svårt att nå fram till stressade människor. Att det dessutom går att minska sin stress, bara man själv bestämmer sig för att det är det man vill gör inte saken enklare. Men man måste också vara beredd att ta konsekvenserna.

 Tillsammans med chefen försöker Malin Trossing att hitta små saker som gör att han eller hon får loss lite tid. Sen gäller det att använda den nyvunna tiden på ett smart sätt och jobba med långsiktiga förändringar.

 Är man stressad så är det också ofta skönt att träffa någon som konkret kan tala om vad man ska göra för det hinner man sällan själv tänka igenom, man har fullt upp med att överleva, säger hon.

 - Hela livet är ett val och du väljer. Vill man minska sin stress så är det upp till mig själv som person att få till det, inte min chef eller mina medarbetare.

 Våga leda!

 Nyligen kom Malin Trossings bok, Våga leda, ut. Den vänder sig till alla som i någon form leder andra människor, oavsett bransch eller yrke.

 - Det är få ledarskapsböcker som man frivilligt skulle tipsa sin egen chef om. Men det här är en av dem, säger författaren själv.

 Det är flera chefer som berättat för mig att när de själva läst boken så har de lånat ut den till sina respektive chefer. För mig är det det bästa betyg en ledarskapsbok kan få. Jag tror att det beror på att det ledarskap som jag beskriver i boken är ett ledarskap som man själv gärna vill jobba under.

 Boken är både konkret och praktisk.

 - Teorier och floskler är inte min grej. Rakt och ärligt, så här gör man, det gillar jag. Är man stressad och inte får till sin vardag som chef är en tung ledarskapsbok det sista man behöver.

 Alla som leder andra människor på något sätt kan hitta läsvärda saker i boken, menar Malin Trossing.

 - Jag har pratat med en lärare som läst boken och berättade att det fanns mycket tänkvärt även i skolvärlden. Och när jag pratade med min frisör visade det sig att han jobbat så som jag beskriver i boken, under en period då han var ansvarig för lansering av nya hårvårdsprodukter.

 

 


  • Alt-texten
    Johanna Haddäng

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt