Skip to content

Militärligan kopplas till mord i Polen

Två bröder som ingick i den ökända Militärligan under 90-talet har nu anhållits som misstänkta för mord och människorov.

Bröderna är tidigare dömda för grova rån under 90-talet, de ingick då i den så kallade Militärligan. De misstänks nu tillsammans med en tidigare häktad person för att ha lurat en 38-åring till Polen för att där mörda honom efter bråk om ett rånbyte, uppger Dagens Nyheters nätupplaga.

Polisen startade mordutredningen i juli sedan den försvunne 38-årigens sambo ringde polisen och berättade att han rest till Polen men inte kommit tillbaka. 

Båda bröderna, 43 och 38 år gamla greps under onsdagen i Stockholm respektive Uppsala efter ett omfattande spaningsarbete. Enligt Dagens Nyheter tros motivet till mordet gå tillbaka till en konflikt om bytet från insiderkuppen mot värdebolaget  Falck Security i Akalla 2005.

38-åringens kropp har ännu inte påträffats.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt