Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Publicerat av Landahl Advokatbyrå AB den 23 september, 2019

Landahl toppar listan med flest kvinnliga delägare

För 26:e året i rad har Affärsvärlden listat Sveriges största affärsjuridiska byråer. Det företag med flest kvinnliga delägare som kom på första plats var Landahl advokatbyrå, med 44% kvinnliga delägare.

Historiskt har den affärsjuridiska branschen varit mycket traditionell då det gäller den kvinnliga representationen bland delägarna. Siffrorna har hittills varit låga men trenden pekar nu mot att branschen sakta går mot att bli mer jämställd.

För 26:e året i rad har Affärsvärlden undersökt Sveriges största affärsjuridiska byråer. Den advokatbyrå som ligger på topp med högst antal kvinnor, i kategorin byråer med fler än 10 delägare, är Landahl advokatbyrå som är specialiserad på fastigheter.

Landahl har 16 delägare varav 44% är kvinnliga delägare. Tvåa på Affärsvärldens lista är advokatbyrån Ramberg som har 24 delägare varav 33% kvinnliga delägare. På tredje plats ligger Baker McKenzie med 14 delägare varav 29% är kvinnor.

– Vi är otroligt glada att vi har tagit en ledande plats och är med och moderniserar vår bransch. Men det är viktigt att komma ihåg att vi tar in delägare baserat på prestation och det är med glädje vi kan se att vi byggt ett företag där det är möjligt att kombinera karriär och familjeliv, både för kvinnor som för män, säger Maria Wideroth, advokat och Landahls styrelseordförande.

Enligt Affärsvärlden var andelen kvinnliga delägare i branschen i genomsnitt 8% år 2006. År 2011, fem år senare, hade den kvinnliga andelen ökat till 12% och under 2016 uppgår andelen till 17%.

Av de totalt 981 stycken delägare i de byråer som Affärsvärlden undersökte var 167 stycken kvinnor. Sammantaget kan man generellt säga att för branschen ökar antalet kvinnor cirka en procentenhet per år, vilket därmed innebär att om branschen fortsätter i samma takt att den inte förrän år 2050 blivit jämställd på delägarnivå. Men att just Landahl advokatbyrå ligger i framkant – vad kan det bero på?

– Vi har de senaste åren vuxit och under denna process också satt som mål att bli mer moderna. Att få denna utmärkelse är helt i linje med våra mål och visar att vi är på rätt väg. Vi håller också på att genomgå en transformation där vi bl a satsat på att utveckla verksamheten och bli mer digitala – och att samtidigt vara ett gott föredöme inom branschen för att locka till oss de bästa biträdande juristerna. Det verkar som att vår satsning gett ringar på vattnet, säger Hanna Foss, ekonomi- och administrativ chef på Landahl.

Hanna Foss                                       Maria Wideroth

Mer information om enkäten:

För att läsa mer om enkäten eller om hur den tagits fram, var god se Affärsvärldens hemsida: Affärsvärlden


För ytterligare information, var god kontakta Landahl advokatbyrå:

Maria Wideroth, advokat och ordförande, på Tel: 08-66 66 700, E-post: maria.wideroth@landahl.se
Hanna Foss, Ekonomi- och administrativ chef, Tel: 08-66 66 700, E-post: hanna.foss@landahl.se

 

 


Dela sidan:
Skriv ut: