Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

WWF söker en miljöjurist

WWF verkar för att befintlig miljö- och naturvårdslagstiftning genomförs på ett bra sätt och för att effektiva nya regelverk med tydligt rättighetsperspektiv utvecklas i Sverige, EU och globalt. Vi söker nu en miljöjurist för att utveckla detta arbete. Du kommer att ge miljörättsligt stöd till organisationen avseende mark- och vattenanvändning, naturresursförvaltning samt klimat- och energisystemsomställningen. Tillsammans med våra policy- och naturvårdsexperter kommer du att ta fram och verka för WWFs förslag och synpunkter i prioriterade policyprocesser nationellt och internationellt. Du stödjer WWF Sveriges utvecklingsarbete kring kopplingen mellan miljö och mänskliga rättigheter, urfolks rättigheter och demokratiskt utrymme. Genom deltagande i europeiska arbetsgrupper kommer du bidra till WWF-nätverkets positioner kring EUs miljölagstiftning. Du kan också komma att delta i internationella samarbeten kring exempelvis Åhuskonventionen och frågor kring naturens rättigheter. Arbetet är utpräglat tvärgående, varför det är viktigt att du trivs med många kontakter och med att jobba med flera processer parallellt.

 

Arbetsuppgifter:

 • Tillsammans med naturvårdsexperter ta fram inspel till utredningar och andra policyprocesser och analysera och ge synpunkter på lagförslag.
 • Stödja naturvårdsexperterna med juridisk analys när det gäller genomförande och tillämpning av befintliga regelverk.
 • Delta i och bidra till relevanta arbetsgrupper inom WWFs europeiska och globala nätverk.
 • Bidra med juridisk kompetens om mänskliga rättigheter till WWFs arbete för rättighetsbaserad och inkluderande naturvård.
 • Företräda WWF i relevanta fora och driva enstaka principiellt viktiga processer.

För att passa i rollen ser vi gärna att du har följande bakgrund:

 • Jur.kand. eller motsvarande juristexamen och mångårig, bred och kvalificerad erfarenhet av arbete med frågor inom det miljörättsliga området.
 • Mycket goda kunskaper i miljörätt och EU-rätt.
 • Erfarenhet av tillämpning av miljö- och naturvårdslagstiftning vid mark- och miljödomstol, kommun, länsstyrelse eller annan myndighet eller av miljörättsligt arbete för organisation eller företag
 • Erfarenhet av författningsarbete och arbete med EU-lagstiftning, deltagande i internationellt konventionsarbete är meriterande.
 • Kunskap om och erfarenhet av arbete med nationell och internationell rättighetslagstiftning kopplad till mark- och vattenanvändning och förvaltning av naturresurser.
 • God förmåga att kommunicera komplexa frågor effektivt till olika målgrupper och mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
 • Mycket god förmåga att bygga och upprätthålla väl fungerande relationer med externa aktörer och intressenter från olika bakgrund.
 • Du arbetar strukturerat utifrån ett helhetsperspektiv och kan anpassa planeringen till skiftande förutsättningar. Som person tror vi att du är analytisk, kommunikativ och drivs av att bidra till långsiktig förändring.

Vi sitter i vackert belägna Ulriksdals Slott med vattnet alldeles utanför fönstren. Du kommer att få arbeta med kompetenta medarbetare i en stimulerande miljö. Vi strävar efter att bli Sveriges bästa arbetsplats och värnar mycket om välmående och utveckling av våra medarbetare. Då Världsnaturfonden WWF tillämpar ett aktivitetsbaserat arbetssätt finns möjlighet att till viss del förlägga arbetet på annan ort. WWF är anslutna till kollektivavtal och följer ITP planen.

 

Omfattning: Heltid.
Tillträde:  Snarast.
Varaktighet: Tillsvidare. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

 

Ansökan:
Vi ber dig inkomma med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-10-01.
Har du frågor om tjänsten? Kontakta: Lovisa Hagberg, avdelningschef Governance & Policy eller Carolina Söderberg, People & Culture på WWF via växeln 08-624 74 00.

Som en del av vår jämlikhet- och mångfaldsplan vill vi gärna uppmuntra manliga sökande samt personer med annat etniskt påbrå än svenskt att skicka in sin ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Klicka här för att ansöka


Dela sidan:
Skriv ut: