Vi söker nu ytterligare en verksjurist till rättsenheten på Naturvårdsverket. Hos oss får du möjlighet att arbeta med utmanande och aktuell juridik och vara med att driva utvecklingen mot en hållbar miljö.

Verksjuristerna ger juridiskt stöd i frågor som rör bl.a. personuppgifts­behandling, förvaltningsrätt, digitaliseringsjuridik, avtal och överenskommelser, offentlighet och sekretess, upphandling, avtal och statsstöd. På rättsenheten arbetar idag sju jurister.

Dina arbetsuppgifter

Som verksjurist arbetar du under ledning av enhetschefen med att ge juridiskt stöd till myndigheten. Det innebär omväxlande arbetsuppgifter som ställer krav på din förmåga att kombinera goda kunskaper inom de rättsområden som enheten hanterar med förståelse för vad som bäst bidrar till att Naturvårdsverkets uppdrag fullgörs effektivt och enligt gällande rätt.

Nu aktuell tjänst innebär att du tillsammans med en annan jurist kommer att stå för det upphandlingsjuridiska stödet på myndigheten. Det innebär bland annat juridisk kvalitetssäkring av upphandlingar och avtal samt löpande upphandlingsrättslig rådgivning men det kan även förekomma deltaganden i överprövningar. Du kommer även att arbeta med andra juridiska frågor inom rättsenhetens verksamhetsområde.

Som verksjurist kommer du vara en viktig del i myndighetens arbete med att utveckla rutiner och arbetssätt och tar ett ansvar för juridiken vilket innebär nära samarbete i olika projekt och uppdrag med övriga medarbetare på myndigheten. Du kommer även att hålla interna utbildningar.

Din kompetens

Vi söker dig som har juristexamen och erfarenhet av juridiskt arbete vid myndighet, domstol, departement, advokatbyrå eller annan likvärdig erfarenhet.  Du bör ha förmåga att göra djupgående rättsliga analyser och överblicka hela rättsområden.

Vi ser det som meriterande med goda juridiska kunskaper i frågor som rör upphandlingsjuridik och praktiskt arbete med upphandling och avtal. Vi ser det även som meriterande med flera års erfarenhet av för enheten relevant kvalificerat juridiskt arbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, där vi söker dig som är ansvarstagande, noggrann och lösningsinriktad med utgångspunkt från myndighetens uppdrag. Vi förutsätter att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, att du är serviceinriktad samt att du har lätt för att samarbeta med kollegor och andra aktörer. Du tar egna initiativ, kan självständigt prioritera bland dina uppgifter samt kan driva ditt arbete framåt på ett effektivt sätt.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde i maj 2021 eller enligt överenskommelse. Du kommer att vara placerad i våra trevliga aktivitetsbaserade lokaler i Hammarby sjöstad eller Östersund, även om vi för närvarande arbetar hemifrån på grund av regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande utvecklingen av Covid-19.

Naturvårdsverket tillämpar sex månaders provanställning. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 14 mars 2021. Klicka HÄR

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedanstående personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Karin Sparrman, chefsjurist och tf enhetschef på rättsenheten

Ficre Zehaie, facklig representant, ST

Rikard Johansson, facklig representant, Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning.

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.