Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Verksjurist till Bolagsverket

Om arbetsplatsen
Bolagsverket i Sundsvall är en myndighet som har siktet inställt på digitalisering och innovation. Vi är drygt 600 medarbetare som varje dag arbetar för att ge företagsamma människor i Sverige möjligheten att förverkliga sina drömmar och känna trygghet i sitt företagande.

För att fortsätta vårt viktiga arbete strävar vi efter att vara en arbetsplats där vi genom mod och tillit skapar förutsättningar för medarbetare att trivas och utvecklas. Var med och bygg vår framtid!

Arbetsuppgifter
Vill du bli en av oss? Vi söker nu en erfaren verksjurist med engagemang för rättssäkerhet och god förvaltning.

Rättsavdelningen ansvarar för att se till att förutsättningar ges för en rättssäker verksamhet. Avdelningen består av två enheter som ansvarar för att styra och driva Bolagsverkets rättstillämpning.

Hos oss får du arbeta med utmanande och aktuell juridik inom många intressanta områden, såsom förvaltningsrätt, dataskydd, offentlighet och sekretess, informationssäkerhet, associationsrätt samt upphandlings- och avtalsrätt. Som verksjurist lämnar du juridisk rådgivning åt myndighetens ledning och du kommer att vara juridiskt sakkunnig i utvecklingsaktiviteter kopplade till digitalisering och tjänsteutveckling. Du kommer att skriva och föredra remissyttranden samt arbeta löpande med utredningar och regelutveckling.

Arbetet är självständigt och omväxlande och du kommer att arbeta i tvärfunktionella team tillsammans med kompetenta, drivna och erfarna kollegor i syfte att bidra till ett enkelt och modernt företagande.

Juridiska frågor inom digitalisering är en naturlig del i vår vardag och arbetet innebär fortlöpande kontakter med bl a departement och andra myndigheter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har juris kandidatexamen eller juristexamen. Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete kopplat till e-förvaltning och it-utveckling inom områdena förvaltningsrätt, dataskydd, offentlighet och sekretess eller informationssäkerhet.

Det är meriterande om du har arbetat på myndighet, domstol, departement, advokatbyrå eller annan verksamhet som vi bedömer likvärdig. Arbetet förutsätter att du förutom dina gedigna juridiska kunskaper även har mycket goda språkkunskaper, dvs du uttrycker dig obehindrat på svenska i tal och skrift och även dina engelska språkkunskaper är goda.

Som person är du positiv, du har gott omdöme och hög integritet. Du agerar självständigt, är trygg i din sakkompetens och vill utvecklas i din yrkesroll. Du deltar gärna i diskussioner för att lösa juridiska problem och du arbetar målfokuserat. Att ta stort eget ansvar och ha frihet till att ta egna initiativ, är något du trivs med.

Vidare kan du snabbt sätta dig in i juridiska frågor av högst skiftande slag och dra slutsatser utifrån komplexa underlag. Utifrån detta föreslår du väl avvägda förslag till beslut som för processen framåt. Ditt intresse och din vilja att hjälpa andra för att leverera lösningar av hög kvalitet är en viktig egenskap. Du arbetar strukturerat och är tålmodig, dessutom har du förmågan att bevara god stämning i pressade situationer.

Är du erfaren jurist med ett digitalt intresse och vill utvecklas i din yrkesroll? Då är det dig vi söker. Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2022-01-23

Referensnummer: 70/21

Välkommen att söka genom att:

Klicka här för att ansöka

Bifoga personligt brev och CV

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Jan Westerberg
Enhetschef, rättsenhet 2
060-18 44 60
072-733 44 60

Facklig företrädare
Fackliga representanter för SACO, SEKO och ST
0771-670 670

Övrigt
Placeringsort: Sundsvall alternativt Stockholm

Vi strävar efter att vara en arbetsplats där det finns goda förutsättningar att ta hand om sin hälsa. Därför erbjuder vi bland annat friskvårdbidrag och friskvårdstimme samt massage och gym i våra lokaler i Sundsvall.

Läs mer om alla våra förmåner på bolagsverket.se/om/oss/jobb.

Vi undanber oss alla erbjudande om rekryterings- och annonshjälp.


Dela sidan:
Skriv ut: