Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Verksjurist med avtalsrättslig inriktning, vikariat

Snabbfakta om arbetsgivaren
Statens servicecenters uppdrag är att erbjuda effektiv service till medborgare och myndigheter. Vi ansvarar för Sveriges lokala servicekontor där vi ger information och service från Skatteverket, Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen. Vi bidrar även till en effektivare statsförvaltning genom att leverera administrativa tjänster och konsultstöd till statliga myndigheter inom ekonomi, lön och HR. Tillsammans är vi cirka 1400 anställda. Servicekontoren finns över hela landet, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Vårt huvudkontor finns i Gävle. Hos oss får du bidra med din kompetens i arbetet för en effektivare statsförvaltning nära medborgaren.

Rättsavdelningen ansvarar för stöd och styrning i rättsliga frågor inom myndighetens samtliga områden. Avdelningen består av tre enheter och har verksamhet i Gävle och Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten riktar sig till dig som är jurist och har dokumenterad flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom avtalsrätt. Du kommer att arbeta med framtagande av avtal, hantering av avtalstvister och andra frågor kopplade till löpande avtalsförvaltning. Tjänsten kommer även innebära stöd vid offentlig upphandling. Statens servicecenters verksamhet och tjänster utförs till stor del i informationssystem upphandlade via privata leverantörer genom licensavtal, tjänsteavtal och konsultavtal. Mot bakgrund av myndighetens internstatliga uppdrag är avtalsrelationerna och rättsfrågorna ofta utmanande och komplexa, samt ställer stora krav på analysförmåga och förståelse för verksamheten. Du förväntas i din rådgivningsroll kunna agera på ett affärsstrategiskt sätt inom ramen för myndighetens leverantörsrelationer och det är meriterande om du har erfarenhet av IT-avtal, outsourcing och dataskyddsfrågor.
Du kommer även att arbeta med andra juridiska frågor inom rättsavdelningens verksamhetsområde. I arbetet ingår bl.a. att kvalitetssäkra beslut, upphandlingar och interna styrdokument, men även löpande juridisk rådgivning, att hålla utbildningar inom myndigheten, samt att delta i samverkansgrupper och utvecklingsprojekt. Framträdande rättsområden är t.ex. offentlighet och sekretess, allmän förvaltningsrätt, säkerhetsjuridik samt arbetsrätt. Du kommer att ha många kontakter med övriga delar av myndigheten och kontakter med leverantörer och andra myndigheter är också vanliga. Ditt stöd har ofta en avgörande betydelse för vår verksamhet och vi törs utlova att du sällan kommer att ha tråkigt på arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
• Juridisk examen
• Minst tre års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom avtalsrätt vid t.ex. myndighet, bolag, eller advokatbyrå
• Kunskaper inom offentlig upphandling

Vidare ska du ha följande förmågor:
• God analytisk förmåga
• Lösningsinriktad och bidrar med nya lösningar
• Konsultativt förhållningssätt
• Kommunicerar väl på svenska i tal och skrift
• Hög integritet
• Självständigt driver, planerar och strukturerar utförandet av arbetsuppgifterna

Vidare är det meriterande om du har:
• Erfarenhet av arbete med IT-avtal, outsourcing eller dataskyddsfrågor
• Erfarenhet av projekt- och utvecklingsarbete

Övrigt
Anställningen är ett vikariat på 100% med tillträde snarast möjligt fram till och med 2022-12-31 med möjlighet till förlängning.
Anställningen är placerad i Gävle eller Stockholm efter överenskommelse.
Tjänsten innebär en del resande.

Välkommen med din ansökan innehållande personligt brev och CV senast 3n november 2021. I ditt CV ska det tydligt framgå år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna.
Vi planerar att hålla intervjuer under vecka 45, 2021.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och du måste därför vara svensk medborgare. En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Statens servicecenter verkar för en diskrimineringsfri arbetsplats med ökad mångfald och jämställdhet. Vi har gjort medieval för våra annonser och undanber kontakter från medie- och rekryteringsföretag.

Kontaktpersoner
Elisabeth Fahlin
T.f enhetschef
010-350 50 27
Annika Andersson
Facklig kontaktperson ST
010-456 00 57
Per Grenerfors
Facklig kontaktperson (Saco-S)
010-557 07 39
Håkan Alenius
Facklig kontaktperson SEKO
026-65 65 82

Klicka här för att ansöka


Dela sidan:
Skriv ut: