Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Publicerat 23 maj, 2019

Skattejurist med fokus på ägarledda företag

Inom juristavdelningen på Skandia finns en central skattefunktion som ansvarar bl.a. för skatterådgivning, skattefrågor i samband med strukturaffärer och andra organisatoriska förändringar, processföring och hantering av skatterisker. Nu söker vi en affärsdriven och självständig skattejurist med goda kunskaper om beskattningen av ägarledda företag

Din roll

Tjänsten innebär skatte- och annan juridisk rådgivning till kund. Du kommer att arbeta tillsammans med Skandias försäkringsrådgivare och ge rådgivning avseende små och medelstora ägarledda företag (3:12- och 5:25-regelverken, generationsskiften m.m.). Bland arbetsuppgifterna ingår även att upprätta och granska avtal samt utbilda Skandias försäkringsrådgivare i skatte- och andra juridiska frågor som uppstår kring ägarledda företag.

Ditt arbete kommer också att innefatta deltagande och utbildningar/presentationer i samband med kundträffar tillsammans med Skandias försäkringsrådgivare. Arbetet innebär en del resor runt om i landet.

På Skandias juristavdelning, dit du kommer att höra, är vi ansvarstagande, lösningsorienterade och affärsmässiga i vårt förhållningssätt. Du kommer att arbeta i ett högt tempo med utmanande och varierande arbetsuppgifter.

Din profil

Du är driftig, modig, nyfiken och gillar att samarbeta. Du tar ansvar, antar utmaningar och är inte rädd för självständigt arbete. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Din bakgrund

Du har en svensk juristexamen, har arbetat några år med skatterådgivning och är van vid och bekväm med konsultrollen. Du har mycket goda kunskaper om regelverket kring ägarledda företag och har vana av att granska och upprätta avtal samt hålla presentationer.

Varmt välkommen med din ansökan! – klicka HÄR

Magdalena Wetterfors | Kontaktperson

Magdalena.Wetterfors@skandia.se


Dela sidan:
Skriv ut: