Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Skadejurist

Vi på Länsförsäkringar Sak söker nu en effektiv och skicklig Skadejurist med erfarenhet av konsultansvar. Vill du vara en del av en mycket kompetent grupp där samarbete och kundnöjdhet är främsta fokus? Då är du välkommen att läsa mer!

Om jobbet
Vi välkomnar dig till din nya roll som Skadejurist på Länsförsäkringar Sak! I rollen ska du hantera skadeståndskrav som riktas mot våra företagskunder inom Länsförsäkringar Saks egen ansvarsaffär. I ditt arbete ingår att ta ställning till om försäkringen gäller för ett aktuellt krav, utreda skadeståndsskyldighet, samt i förevarande fall utreda och beräkna vilken ersättning som skadelidande har rätt till. Det ingår också att du ska företräda den försäkrade och förhandla med skadelidande. Till dina dagliga arbetsuppgifter hör att ha många kontakter med den försäkrade och med motparter/motpartsombud och att driva komplicerade frågor framåt till ett avgörande. Många av våra ärenden är av komplicerad karaktär och gäller stora belopp. Den största delen av våra ärenden handlar om konsultansvar samt professionsansvar.

Rollen kräver att du är självgående och bekväm med att arbeta självständigt och att utreda komplicerade frågeställningar. Vi arbetar också i team exempelvis tillsammans med våra underwriters, och i olika arbetsgrupper med bland annat förbättringsarbete.

Vem är du? 
Vi söker dig som är jur kand alternativt har juristexamen samt behärskar svenska och engelska på en professionell nivå. Du ska ha flerårig erfarenhet av skadeståndsutredningar varav övervägande del ska handlat om ansvar för ren förmögenhetsskada. Genom din tidigare erfarenhet är du även skicklig på juridisk argumentation, har gedigen erfarenhet av förhandling, är trygg i rollen som ombud, samt har förmågan att göra kloka affärsmässiga överväganden. Vi ser det som intressant om du även har flerårig erfarenhet av tvistlösning, erfarenhet av rättsområdena konsult- och entreprenadrätt, skatterätt och/eller avtalsrätt.

Som person är du snabbtänkt, analytisk och har lätt för att anpassa ditt arbetssätt efter ändrade förutsättningar. Du är självgående och arbetar effektivt under egen regi samtidigt som du även har en god samarbetsförmåga och gärna hjälper kollegor när det behövs. Du är pedagogisk och delar med dig av din kunskap inom ditt team genom att gemensamt förbereda ett seminarium eller bidra till lösningen av ett ärende.

Varför arbeta hos oss och med mig Karin Rydqvist, din kommande chef
Vi är en grupp med mycket bra sammanhållning och hög samlad kompetens. I vårt team har vi roligt tillsammans och sätter stor tillit till varandra. Vi samarbetar och hjälper varandra, men vi arbetar också i hög grad självständigt så det är viktigt att trivas med det och att du är trygg med att fatta beslut på egen hand. Jag som är chef brinner för det vi gör! Jag ställer upp i vått och torrt men ställer också höga krav på kvalitet och effektivitet. Tillit, öppenhet, engagemang och professionalitet genomsyrar verkligen vårt arbete!

Mer information och ansökan
Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar löpande med intervjuer och kan därmed tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. Mer och information och ansökan – KLICKA HÄR

Hos oss är du med och påverkar ditt eget arbete – hela kulturen bygger på en hög grad av självledarskap, eget lärande och utveckling. Tycker du om att leda dig själv och utveckla din fulla potential kommer du att trivas hos oss. Vi är en arbetsgivare som främjar hälsa och bidrar till ett hållbart arbetsliv. Vårt fokus på medarbetarnas hälsa visar sig till exempel i en egen träningsanläggning i våra lokaler, sjukvårdsförsäkring i anställningen och möjligheten till egna friskvårdstimmar. En god företagskultur och tydliga värderingar hjälper oss att attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Vi arbetar naturligtvis aktivt med mångfald och inkludering.


Dela sidan:
Skriv ut: