Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Skadejurist till Gjensidige

Är du en kundfokuserad och engagerad jurist med intresse för skadestånds- och försäkringsrätt? Känns våra kärnvärden – Bygga trygghet, Tänka nytt och Ta sats – rätt? Då kanske du är den vi söker för tjänsten som skadejurist på avdelningen Ansvar, Regress och Rättsskydd.

Om tjänsten

Tjänsten innebär i första hand reglering av ansvars- och rättsskyddsskador för våra privat- och företagskunder. Gjensidige är i Sverige ett litet försäkringsbolag i tillväxt, och vi strävar efter att ha ett flexibelt arbetssätt, så att vi på bästa sätt kan möta kundernas krav.

Rollen som skadereglerare innebär att du självständigt utreder ärenden inom rättsskydd- eller ansvarsförsäkringen. Du hjälper våra kunder och gör bedömningen om kundens försäkring gäller. I ansvarsärenden blir du våra kunders ombud, utreder om skadeståndsskyldighet föreligger, förhandlar med den part som framställt skadeståndskrav och fastställer vilket skadestånd som ska betalas ut utifrån gällande lagar och praxis. I arbetsuppgifterna ingår som en naturlig del att vara tillgänglig på telefon, och ge en bra kundservice till våra kunder inom gruppens ansvarsområden.

Arbetsuppgifterna kommer att vara både utmanande och variationsrika och du kommer att ha kontakt med både interna och externa partner beroende på ärendets art och omfattning. Genom ditt arbete kommer du att kunna göra skillnad i Gjensidiges fortsatta utveckling.

I gruppen Ansvar, Regress och Rättsskydd jobbar sju personer. I gruppens arbetsuppgifter ingår ansvarsskadereglering och reglering av rättsskydd för våra privat- och företagskunder. Gruppen ansvarar också för reglering av dolda fel-skador, samt regresshantering för hela skadeavdelningen.

Vem är du?

Vi vill att du har juristexamen, gärna med med skadeståndsrätt och/eller entreprenadrätt. Vi vill att du har tidigare och erfarenhet av skadereglering; reglering av skador inom ansvar/rättsskydd är meriterande. Du är en lagspelare som drivs av att utveckla vår verksamhet samtidigt som du kan säkerställa måluppfyllnad. Tjänsten kräver att du kan jobba självständigt varför vi ser att du kan ta initiativ, fatta beslut och att du har ett pragmatiskt, serviceinriktat och professionellt arbetssätt.

Som person är du van att fatta snabba beslut och tycker om ett högt arbetstempo. Du är strukturerad, noggrann och kvalitetsmedveten i ditt arbete och har god förmåga att hålla flera processer igång samtidigt. Du behöver vara en god kommunikatör i både tal och skrift och ha vana att förhandla. Vi ser att du är en social person som delar med dig och bidrar till fin lagkänsla.*

Mer information och ansökan – klicka HÄR


Dela sidan:
Skriv ut: