Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

SGU söker jurist

Vill du som erfaren jurist bidra till god förvaltning, rättssäkerhet och regelefterlevnad på en statlig myndighet med uppgift att möta samhällets efterfrågan på geologisk information? Ligger dessutom sekretess- och dataskydds- samt digitaliseringsfrågor dig varmt om hjärtat? Då är det dig vi söker!

Juristfunktionens uppdrag är att svara för myndighetens tillstånds- och tillsynsuppgifter (exkl. minerallagen) samt att bistå med stöd till såväl ledning som verksamhet inom myndighetens huvuduppdrag och -leveranser. Juristfunktionen är en del av enheten Planering som även svarar för bland annat arkiv och registratur, utredningsstöd, process- och projektmodell samt verktyg för nyttorealisering. Enheten ansvarar för framtagandet av myndighetens arbets- och delegationsordning, verksamhetsplan, drift- och investeringsbudget, verksamhetsstrategi, budgetunderlag samt årsredovisning. På enheten finns idag 12 medarbetare.

Enheten Planering är en del av avdelningen Verksamhetsstöd. Inom avdelningen finns också enheterna IT, Geodata, HR och kontor, Kommunikation samt Ekonomi. Därtill är myndighetens säkerhetschef samt hållbarhets- och digitaliseringsstrateger placerade på avdelningen.

Arbetsuppgifter

Tyngdpunkten i tjänsten ligger inom förvaltningsrätt samt sekretess- och dataskyddsfrågor. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter är avtalsrätt, immaterialrätt (bland annat upphovsrätt), informationssäkerhets- och digitaliseringsjuridik, utredningsuppdrag samt remisshantering. Du deltar i arbetet med styrande dokument såsom arbetsordning och policys, samt författningsarbete. Vid behov håller du interna utbildningar inom ditt kunskapsområde. I tjänsten ingår också att vara myndighetens dataskyddsombud.

Som en av juristfunktionens fyra jurister arbetar du självständigt och tillsammans med andra jurister och professioner. Som del av enheten Planering förväntas du också bidra till och vara engagerad i enhetens samlade uppdrag samt delta i strategiska diskussioner.

Kompetens

I rekryteringsprocessen fäster vi stor vikt vid din erfarenhet under de senaste fem åren.

Vi söker dig som har:

·       jur.kand. eller juristexamen

·       minst tre års erfarenhet av juridiskt arbete inom offentlig sektor

·       erfarenhet av förvaltningsrätt, sekretess- och dataskyddsfrågor samt informationssäkerhets- och digitaliseringsfrågor

·       mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

·       goda kunskaper i engelska i både tal och skrift

Vi ser gärna att du även har erfarenhet av:

·       avtalsrätt, upphandlingsrätt, immaterialrätt (bland annat upphovsrätt)

·       kvalificerat utredningsarbete, föreskriftsarbete

Personliga kvalifikationer

I rollen som jurist samarbetar du såväl med dina kollegor inom enheten som hela SGU och det är därför viktigt att du har lätt för att bygga relationer samt kommunicera och förmedla information på ett förtroendeingivande och pedagogiskt sätt. Du har förmåga till och motiveras av att växla mellan att arbeta med olika typer av juridiska frågor. För att lyckas och trivas i rollen krävs att du har ett prestigelöst sätt och kan driva, planera och strukturera ditt arbete självständigt. Därutöver har du en mycket god analytisk förmåga och lätt för att se såväl helheten som detaljer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för denna tjänst.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där 6 månaders provanställning tillämpas.

Anställningsort: Uppsala

Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. För detta krävs svenskt medborgarskap.

Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Vill du veta mer, hör av dig till enhetschef Elin Jansson, telefon 018-17 91 21.
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för SACO-S och Nelly Aroka, telefon 018- 17 90 28 för ST-geologiska.

Välkommen med din ansökan senast den 18 oktober 2020. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår hemsida. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Mer information och ansökan – KLICKA HÄR

 


Dela sidan:
Skriv ut: