Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Senior familjerättsjurist Private Banking

Carnegie är sedan nästan ett sekel en av Nordens främsta finansiella rådgivare och förvaltare. Våra olika verksamheter tillhör, var för sig, marknadsledarna inom respektive område och tillsammans bygger vi en värdeskapande affärsdynamik för våra kunder. På Carnegie arbetar experter inom kapitalanskaffning, analys och aktiemäkleri, samt specialister inom förmögenhetsrådgivning och förvaltning, för att vägleda våra kunder till bättre affärer. Carnegie finns i sex länder med cirka 650 medarbetare. Du hittar mer information på: www.carnegie.se

Sveriges bästa Private Banking-aktör kommer förstärka sitt team och söker en senior familjerättsjurist till Stockholmskontoret.

Carnegie Private Banking erbjuder en personligt anpassad kapitalförvaltning av hög kvalitet till det övre segmentet av förmögna privatpersoner, ägarledda företag, institutioner och stiftelser. Vi finns representerade i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping och Köpenhamn. Vår devis är att ”Varje möte med Carnegie skall ge vår kund ny kunskap”. Delar du vårt kundfokus och drivs av att göra ditt yttersta för att ge kunden råd och tjänster av högsta kvalitet, då kanske du är vår nya kollega i Stockholm?

Vi söker: 

Vi söker nu en examinerad jurist med familjerätt som specialkompetens och med längre tids erfarenhet av liknande arbete på tex bank, revisions- eller advokatbyrå. Erfarenhet från domstol kan också vara meriterande.

Arbetsuppgifterna är varierande men handlar främst om att för kunders räkning lämna juridisk rådgivning och upprätta gåvobrev, testamenten, äktenskapsförord, samboavtal och andra vanligt förekommande familjerättsliga dokument. Eftersom juristen arbetar nära bankens rådgivare och kunder förekommer också ärenden om fullmakter och andra behörighetsfrågor gällande dödsbon, omyndiga och andra personer med behov av tex god man eller förvaltare.

Kompetens gällande frågor om arv och dödsbon är viktig då många av våra kunder har behov av hjälp inom detta område och ärendena kan vara komplicerade till sin natur.

Familjerättsjuristen arbetar också tillsammans med kollegor inom skatteområdet med frågor om generationsskiften och bolagsstrukturer för våra kunders räkning och där kompetens inom familjerätt ofta behövs som ett komplement. Även kunskap om internationella rättsfrågor på området behövs då många av våra kunder har anknytning till andra länder på olika sätt.

Kompetens inom närliggande områden såsom stiftelser och föreningar samt viss kunskap om värdepapper och allmänna bankfrågor kan vara värdefullt.

Din grundläggande profil:

Vi tror att du som passar för den här tjänsten är van vid att arbeta självständigt och under eget ansvar, att du är intresserad av människor och har lätt att sätta dig in i deras situation för att kunna hjälpa till på ett bra sätt. Du bör ha ett eget nätverk inom kompetensområdet då du är ensam specialist inom familjerätt men du kommer ha duktiga kollegor inom skatt och kapitalförvaltning i din närhet på banken vilket är en bra förutsättning för ett gott samarbete.

Vad Carnegie kan erbjuda:
Carnegie erbjuder konkurrensmässiga villkor inklusive bl.a. ett generöst friskvårdsbidrag, föräldrabidrag, idrottsförening/konstförening samt privat sjukvårdsförsäkring till alla anställda. Som anställd i Carnegie kan du bidra till ett bättre samhälle genom att vara aktiv i Carnegie Social Initiative där vi bland annat är månadsgivare till riktade utvecklingsprojekt i t ex Uganda.

Välkommen till en bank med lång erfarenhet och kort avstånd till sina kunder! Vi vet att pengar, även riktigt mycket pengar, bara är en del av livet. Engagerat och med ett gediget kunnande förvaltar vi förmögenheter, tillhandahåller tjänster inom analys, mäkleri, sales trading och aktiemarknadsrelaterade transaktioner för att nämna några saker. Carnegies verksamhet präglas av korta beslutsvägar, stolthet, entreprenörskap och IT fokus.

Våra affärsprinciper återfinns i tre ord som börjar på C;

Client Focus, Competence & Committment

Mer information om affärsområdet Private Banking samt våra senaste utmärkelser, hittar du på https://www.carnegie.se/private-banking/

Vi ser fram emot att få välkomna en ny teammedlem. Välkommen med din ansökan!

Start: Enligt ök, Lön: Månadslön / Heltid, Placering: Stockholm, men resor till bankens kontor i Göteborg, Malmö och Linköping kan förekomma.

Vi önskar din ansökan senast den 31 augusti 2021, dock gärna så snart som möjligt då vi kör löpande urval.

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av:

Fredrik Billving (Head Private Banking, Stockholm)

Tel: 0734-179286

e-post: fredrik.billving@carnegie.se

Klicka här för att ansöka


Dela sidan:
Skriv ut: