Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Senior arbetsrättsjurist till Transportföretagen

Är du en erfaren och lösningsfokuserad arbetsrättsjurist som gillar förhandlarrollen? Väcker frågor inom arbetsmarknad, kompetensförsörjning och företagens villkor ditt intresse? Vill du arbeta i en modern arbetsgivarorganisation som representerar en av Sveriges viktigaste branscher?

Då kan rollen som senior arbetsrättsjurist hos Transportföretagen i Stockholm vara något för dig – varmt välkommen med din ansökan!

Rollen som arbetsrättsjurist 
Din viktigaste uppgift blir att bistå våra medlemmar med rådgivning och förhandling inom det arbetsrättsliga området. Vi arbetar nära våra medlemsföretag vilket ställer höga krav på såväl social förmåga, som din förmåga att snabbt sätta sig in i deras verksamheter och utmaningar.
Transportföretagen tecknar 60 kollektivavtal inom transportnäringen. Som erfaren arbetsrättsjurist får du ett eget avtalsansvar, vilket innebär att du ansvarar för att utveckla avtalen under bland annat avtalsförhandlingarna. Vi håller även ett stort antal utbildningar i arbetsrätt för våra medlemsföretag. Som arbetsrättsjurist kommer du att göra rättsutredningar och sitta med i partsgemensamma arbetsgrupper för att arbeta fram lösningar när så krävs. Arbetsuppgifterna är med andra ord omväxlande och med ett stort eget ansvar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Det förekommer resor i arbetet, huvudsakligen inom Sverige.

Din bakgrund
För att lyckas i denna roll ser vi att du har en juristexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå, domstol, förbund eller bolag med inriktning mot arbetsrätt.

Din personlighet
Som person är du analytisk och har ett stort intresse av problemlösning. Du trivs med att arbeta självständigt som en del av ett större team. Du är duktig på att skapa relationer och gillar att samarbeta. Du är dessutom skicklig på att formulera dig väl på svenska, både i tal och skrift. Gärna även på engelska. Du är pedagogisk och kan förklara hur komplex juridisk lagstiftning ska tillämpas i praktiken.

Vårt erbjudande
Vi erbjuder en roll med stor frihet under ansvar med omväxlande arbetsuppgifter i en stimulerande och utvecklande miljö. Du blir en del av ett team med kunniga och engagerade kollegor. Vi stöttar varandra och hjälps åt för att lösa våra medlemsföretags utmaningar. Hos oss får du förmånliga anställningsvillkor och goda personalförmåner såsom avtalspension, friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkring.

Om företaget 
Transportföretagen är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation. I våra sju förbund ingår drygt 9 700 medlemsföretag som tillsammans har cirka 221 000 anställda. Det gör oss till den naturliga samlingspunkten för transportnäringen i Sverige.

Läs mer på https://www.transportforetagen.se/

Har vi väckt ditt intresse?
HR Commitment är vår rekryteringspartner varför du är välkommen att enkelt söka tjänsten på www.hrcommitment.se

Sök gärna tjänsten omgående, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kommer att tillsättas så snart det blir rätt matchning mellan Transportföretagen och kandidat.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du välkommen att kontakta Pär Bönnestig
på +46 (0)70-925 39 91 eller par.bonnestig@hrcommitment.se.

Du kan också kontakta vår VD, Manne Didehvar på +46 (0)70-962 75 10 eller manne.didehvar@hrcommitment.se.

Klicka här för att ansöka


Dela sidan:
Skriv ut: