Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

SEK söker bolagsjurist

Vi söker en bolagsjurist till vår funktion Juridik. Hos oss på Svensk Exportkredit (SEK) i Stockholm kommer du in i en välkomnande och stabil organisation som har en positiv och viktig samhällsfunktion genom att främja svensk exportnäring. Du kommer att vara del av en stimulerande miljö med trevliga, ambitiösa och drivna kollegor. Vi erbjuder dig en roll med stort eget ansvar och spännande arbetsuppgifter. Du kommer ingå i en grupp om 9 medarbetare och du kommer att arbeta nära SEK:s chefsjurist.

Arbetsbeskrivning
Detta är en bred tjänst på så sätt att det innebär att arbeta med många olika delar av SEK:s organisation.

En viktig komponent i rollen är att tillsammans med vår IT- och Inköpsfunktion upprätta, granska och förhandla kommersiella avtal inklusive IT- avtal, personuppgiftsbiträdesavtal, licensavtal, konsultavtal, sekretessavtal och där tillhörande dokument, varvid frågor om sourcing och dataskyddsfrågor är centrala.

Det ingår, i begränsad omfattning, också att lämna råd inom områdena avtalsrätt, arbetsrätt och marknadsrätt. Den andra huvudsakliga delen rör bolagsstyrningsfrågor där du, tillsammans med chefsjuristen, förbereder stämmor, hanterar bolagsformalia, ansvarar för bolagsstyrningsrapporten, uppdaterar interna styrdokument osv. Du ansvarar även för första linjens regelverksbevakning inom relevanta områden. Att hålla interna utbildningar kan också bli aktuellt.

Är du den vi söker?

  • Du har en svensk juridisk examen och några års praktisk erfarenhet av att arbeta med övergripande juridiska frågor på bank, bolag eller advokatbyrå
  • Praktisk erfarenhet av att arbeta med IT-nära juridik och dataskyddsfrågor är särskilt meriterande
  • Erfarenhet av att upprätta och förhandla komplexa juridiska avtal självständigt
  • Mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska är ett krav

Som Bolagsjurist hos SEK är du självständig nog att ge interna beställare råd i komplexa juridiska frågor. Du är analytisk, noggrann och har förmågan att värdera risker så att de råd som lämnas är väl avvägda. Du har mod att ta ställning och lämna en rak och tydlig rekommendation. Som bolagsjurist behöver du vara tydlig och pedagogisk för att kunna förmedla ditt budskap samt att ha integritet. Du är en god förhandlare som på ett prestigelöst och strukturerat sätt för SEK:s talan i förhandlingar med motparter. Eftersom du som bolagsjurist stödjer funktioner som hanterar många olika frågor, t.ex. hanterar IT-nära frågor, behöver du vara en lagspelare, vara öppen för att lära nya saker och ha ett visst tekniskt intresse.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och avser heltid.

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och kort beskrivning av varför du söker tjänsten. Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Karl Johan Bernerfalk, chefsjurist, på telefon 08-613 85 44 eller Anna Rattfeldt, HR-partner, på telefon 08-613 83 63. Sista ansökningsdag är den 18 oktober 2020 men då vi kommer att intervjua löpande vill vi gärna ha din ansökan snarast möjligt.


Dela sidan:
Skriv ut: