Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Regressansvarig utredningschef

När du jobbar hos oss på Länsförsäkringar Kalmar län blir du omedelbart en del av en stark, positiv kraft i vårt lokalsamhälle. Du får tillgång till alla resurser som du kan förvänta dig av en modern, nytänkande och omtänksam arbetsgivare. Vår vardag präglas av samarbete, gemenskap och glädje.  Men det finns också något annat som genomsyrar hur vi tänker och agerar. Eftersom vi ägs av våra kunder har vi aldrig några kortsiktiga vinstintressen, utan har alltid våra kunders långsiktiga bästa som enda mål. Vi tror helt enkelt på det vi gör och är måna om att du som jobbar hos ska trivas och utvecklas både inom yrket och som människa.

Om jobbet 

Vi utvecklar vår verksamhet och erbjuder dig ett spännande jobb där du får arbeta självständigt och övergripande med regresser. Du driver främst våra externa regresser där komplexa skadeståndsbedömningar ofta förekommer och du är ett stöd till hela skadeorganisationen i vårt regressarbete. Eftersom rollen är ny kommer du att få vara med och forma den i nära samarbete med din närmsta chef.

Det är en kombinerad tjänst som innebär självständig handläggning och utredning av skadeärenden där det finns möjlighet till regress. Du kommer att arbeta brett med i huvudsak skadeståndsfrågor som kommer in till bolaget. I arbetet har du bl.a. kontakt med juridiska ombud, våra försäkringstagare, andra försäkringsbolag och skadedrabbade. Arbetet innebär ett stort eget ansvar då du själv utreder och tar beslut i regressfrågor utifrån försäkringsvillkor, praxis och gällande lagstiftning. Du kommer arbeta nära skadegrupperna med att synliggöra möjliga regresser, internt informera och utbilda kollegor i relevanta ämnen och regelbundet återkoppla i grupperna hur lämnade regresser faller ut.

Du kommer leda och ha personalansvar för fyra medarbetare; två skadespecialister som hanterar ansvars- och rättsskyddsskador samt två utredare som jobbar med bedrägeriärenden. Du ska i din roll säkerställa att bolaget bedriver en rättvis skadereglering med nöjda kunder, utifrån gällande försäkringsvillkor och lagstiftningOrganisatoriskt hör rollen till affärsområdet skador där du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till skadechef.

Tjänsten är på heltid med placering i Kalmar, men med möjlighet att vissa dagar kunna utgå från något av våra sju kontor i länet. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Vem är du? 

Vi söker dig som har juristexamen. Du har goda kunskaper inom juridiskt arbete, skadeståndsrätt samt erfarenhet av utrednings- och förhandlingsarbete. Erfarenhet av skadereglering, försäkringsrätt och processrätt är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att hantera ansvarsskador och regresser. Tidigare erfarenhet av ledarskap är meriterande.

Du kan kommunicera obehindrat, i tal och skrift, på svenska och hanterar engelska bra. Du behöver också vara bekväm i att arbeta i olika IT-system och digitala verktyg.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper där engagemang, laganda, handlingskraft och utvecklingsvilja värdesätts. Du är bekväm i att fatta beslut med affärsmässigt bolagsfokus. Som kollega, ledare och medarbetare är du en smidig kommunikatör med förmåga att skapa tillit.

Du är strukturerad, ansvarsfull och uthållig i arbetet. Då du kommer jobba övergripande med regresser inom olika skadeområden är det viktigt att du har ett prestigelöst förhållningssätt och lätt för att samarbeta. Du förstår att ett coachande förhållningssätt är ett av dina viktigaste redskap för att dina kollegor ska utvecklas och du kan anpassa ditt stöd efter behov och situation.

Mer information och ansökan  

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande urval och intervjuer så välkommen med din ansökan redan idag, dock senast 17 november. Vi tillämpar kompetensbaserad rekrytering vilket innebär att vi kommer be dig genomföra en testning som en del i ansökningsprocessen. Mer information och ansökan – klicka HÄR

Aline Sales, Skadechef – aline.sales@LFkalmar.se, 072-599 52 01

Åsa Eriksson, facklig representant – asa.eriksson@LFkalmar.se, 0480-693 10


Dela sidan:
Skriv ut: