Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare och studenter vill vara med där det händer och tillsammans med andra skapa, dela och sprida kunskap för att förstå, förklara och utveckla samhället. Både lokalt och globalt.

Arbetsplats
Malmö universitets ekonomiavdelning bemannas av ett trettiotal personer och ansvarar för alla ekonomifrågor och inköpsfrågor inom universitetet. Ekonomiavdelningen ingår i Gemensamt verksamhetsstöd, se gärna http://www.mah.se/medarbetare/Gemensamt-verksamhetsstod/. Ekonomiavdelningen är sedan några år tillbaka samlad i en gemensam organisation på universitetet och en av våra stora utmaningar är att utveckla gemensamma processer och arbetssätt.

Under 2020 kommer Enheten för redovisning att bildas och bestå av 7 medarbetare utöver redovisningschef, som leder och fördelar arbetet på enheten. Enheten ingår som en del i avdelningen för ekonomi och ska arbeta för hela universitetet.

Innehåll och arbetsuppgifter
Redovisningsenheten ansvarar för redovisning, skatt- och momshantering, fakturahantering (inkluderande in- och utbetalningar), resesamordning och fakturahantering inom ramen för myndighetens e-handelssystem. Enheten har också ett systemförvaltningsansvar för universitetets ekonomisystem. Som redovisningschef kommer du att vara operativ och ha ansvar för att driva och utveckla redovisningsfrågorna för universitetet. Du ska leda universitetets arbete med bokslut och den ekonomiska delen av årsredovisningen. Du har verksamhetsansvar, budgetansvar samt personalansvar för Enheten för redovisning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en civilekonomexamen med inriktning mot redovisning. Vidare har du goda kunskaper och erfarenheter av statlig redovisning med inriktning mot universitet och högskolor samt goda kunskaper i ekonomisystem (Raindance), e-handelssystem (Proceedo) och hantering av elektroniska fakturor (PEPPOL mm). Du har även goda kunskaper och erfarenheter av att driva förändrings- och förbättringsarbete inom ekonomiadministrativa processer. Erfarenhet av systemförvaltning är meriterande.

Du är en person som tycker om att leda genom att skapa delaktighet och motivera dina medarbetare till att nå resultat. Du har god analytisk förmåga och förmåga att på ett pedagogiskt sätt förklara komplicerade och komplexa frågor. Som person vill vi att du är utvecklingsbenägen och drivande samt lyhörd och tillgänglig. Du har en god kommunikativ förmåga och en god social kompetens.

Upplysningar
Ekonomichef Ingrid Bengtsson-Rijavec, ingrid.bengtsson-rijavec@mau.se,
040 -665 80 47
Inför rekryteringsarbetet har Malmö universitet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan
Du söker anställningen via Malmö universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”Ansök”.
Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast 2019-12-18

Övrigt
Anställningen avser tillsvidare omfattande 100%. Malmö universitet kan komma att tillämpa provanställning. Malmö universitet tillämpar individuell lönesättning.
Malmö universitet är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare
SACO: saco-s@mau.se
OFR: naser.eftekharian@mau.se
SEKO: sekocivil@seko.lu.se

Välkommen med din ansökan! – Klicka HÄR