Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons
Publicerat 27 juni, 2019

Processråd med upphandlingsrättslig inriktning – visstid

Vi söker en erfaren jurist till en visstidsanställning på ett år för att arbeta med upphandlingsrättsliga frågor vid Rättsenheten. Rättsenheten är Konkurrensverkets processföringsenhet och företräder myndigheten bl.a. när det gäller mål om upphandlingsskadeavgift enligt upphandlingslagarna. Enheten har ett övergripande ansvar för juridisk kvalitetssäkring och för en enhetlig lagtillämpning. Den svarar även för beredningen av lagstiftningsfrågor som berör de lagar som Konkurrensverket har att tillämpa. Enheten, som leds av Konkurrensverkets chefsjurist, består av kvalificerade jurister som tar aktiv del i verkets tillsynsarbete på upphandlings- och konkurrensområdet.

Dina arbetsuppgifter
• Du för Konkurrensverkets talan i domstol i mål om upphandlingsskadeavgift och även i andra domstolsprocesser som rör det upphandlingsrättsliga regelverket där Konkurrensverket uppträder som part.
• Du tar aktiv del i utredningar av misstänkta överträdelser av upphandlingslagarna, bistår med rättslig analys och kvalitetssäkring och sprider kunskap internt.
• Du är delaktig i arbetet med Konkurrensverkets skriftliga ställningstaganden som rör det upphandlingsrättsliga regelverket.
• Du deltar i Rättsenhetens övriga uppgifter t.ex. arbete med remissyttranden.

Kvalifikationer
• Du har jur.kand./juristexamen och är en skicklig jurist med mångårig yrkeserfarenhet. Det kan vara erfarenhet från arbete som till exempel advokat, domare, förvaltningsjurist eller genom annan motsvarande tjänstgöring som jurist exempelvis inom myndighet, statligt bolag, kommun eller organisation.
• Du har goda kunskaper i och erfarenhet av arbete med domstolsprocesser och goda kunskaper inom det upphandlingsrättsliga regelverket.
• Du har goda kunskaper i EU-rätt.

• Du är resultatorienterad och har en mycket god analytisk förmåga.
• Du har hög arbetskapacitet, arbetar på ett effektivt och strukturerat sätt och har en god förmåga att prioritera.
• Du är van att arbeta såväl självständigt som med andra och har god samarbetsförmåga.
• Du har hög integritet och är lyhörd.
• Du har god pedagogisk förmåga och mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.
• Som person bör du trivas i en krävande och dynamisk miljö där tempot, åtminstone tidvis, är högt.

Det är meriterande om du har erfarenhet från domstolsprocesser som rör upphandlingsrätt, särskilt i förvaltningsdomstol.

Upplysningar
Anställningen är en allmän visstidsanställning på ett år med tillträde så snart som möjligt. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till chefsjurist Marie Östman eller personalansvarig Karin Alling. Fackliga företrädare är Håkan Carlsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 2019-08-12 

Välkommen med din ansökan! Klicka HÄR


Dela sidan:
Skriv ut: