Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Marknadschef Blendow Group

Är du en erfaren ledare med bred kompetens inom digital marknadsföring och kommunikation? Drivs du av att höja nivån och kvaliteten på digitala affärer?

Då kan det vara dig vi letar efter till tjänsten som Blendow Groups nya CMO.

I rollen som marknadschef på Blendow Group kommer du få möjligheten att leda marknadsteamet i ett etablerat tillväxtbolag. Expansionen sker såväl genom etablering inom nya marknader som genom en pågående och omfattande digital satsning.

Om Blendow Group

Blendow Group & Blendow Publishing (etbl. 1992) består av fem affärsområden; Blendow Lexnova (juridisk nyhetsbyrå), BG Institute (juridiska utbildningar), BGP Media (Dagens Juridik, Legally Yours, Legally Lady och BG Research), Legal Career och Allt om juridik.

Om tjänsten

Som marknadschef på Blendow Group kommer du sätta och driva den strategiska riktningen för Online i syfte att driva lönsamhet och nå KPI:er i den dagliga försäljningen. På sikt är det ditt ansvar att Online blir en ännu större del av det totala resultatet på Blendow Group.

Du har det övergripande ansvaret för utveckling och förvaltning, och tillsammans med bolagets affärsområdeschefer ansvarar du för vidareutveckling av våra sajter och för att öka försäljningen online.

Du rapporterar direkt till vår VD och är en del av ledningsgruppen.

Kvalifikationer

Du har tidigare dokumenterad erfarenhet av att leda team och är van vid att ställa krav på såväl intern som extern kompetens.

Du har ett värderingsbaserat och coachande ledarskap.

Du arbetar agilt för att nyttja kompetenser rätt, och har ett effektivt arbetssätt.

Du har relevant utbildning inom kommunikation och/eller marknadsföring från högskola/universitet eller t ex Berghs, Hyper Island, IHM m.fl.

Du har minst 7 års erfarenhet från en roll där du arbetat med marknadsföring, samt framtagning och genomförande av kommunikationsstrategier.

Du har dokumenterad erfarenhet av ansvar över marknadsbudget.

Vi söker dig som är affärsorienterad och organiserad. En analytisk ledare med stor erfarenhet av digital marknadsföring, gärna i kombination med en teknisk ådra och en förkärlek för integration och automation.

Om dig

Du drivs av att skapa den långsiktiga förflyttningen utan att missa dina löpande budget- och försäljningsmål.

Du trivs i en organisation där den entreprenöriella andan genomsyrar allt. Det känns naturligt för dig att kommunicera på svenska och engelska, i både skrift och tal. Du har projektledaregenskaper och är strukturerad. Du är också driven, initiativrik och van vid högt tempo i perioder. Du har erfarenhet av att arbeta med SEO, SEM, Social och Affiliate samt att driva utvecklingen av sajter.

Det är vår förhoppning att du har PR-erfarenhet, och att du är analytisk och har djupgående operativa kunskaper inom t ex Google Analytics

Placering och start:

Tjänsten är placerad vid vårt kontor i Stockholm.

Tjänsten är på heltid med start i augusti 2021 eller efter överenskommelse

Kontakt och ansökan: 

Har du frågor om tjänsten så är du varmt välkommen att kontakta Thomas Blendow via mail på marknadschef@blendow.se. Då vi tillämpar löpande urvalsarbete uppmanar vi dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att din ansökan kommer med i processen.

Vi ser med stort intresse fram emot din ansökan!


Dela sidan:
Skriv ut: