Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

LegalTech-bolag söker jurister inom bolagsrätt och familjerätt

Vill du vara med och utveckla ett digitalt alternativ till den traditionella juristen på den svenska marknaden? Vill du utöka din kompetens inom business och tech, såväl som din juridiska expertis?

Då kan vi erbjuda dig en unik möjlighet till en spännande och utmanande tjänst mitt i centrala i Köpenhamn, Danmark.

Dina arbetsuppgifter

Legal Desk är en marknadsledande tillhandahållare av automatiserade juridiska tjänster i Danmark, med över 130 000 unika användare. 2021 expanderade vi till den svenska marknaden med varumärket Jurio och hemsidan Jurio.com/se. Därför söker vi nu en driven affärsorienterad jurist, samt en skicklig familjerättsjurist till vårt svenska team. Du kommer ha ett brett ansvarsområde, och dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

 • Utveckling av digitala juridiska tjänster riktade mot den svenska marknaden på vår plattform.
 • Strategisk rådgivning till ledningen om expansionen till Sverige.
 • Att säkerställa regelefterlevnad (compliance) i förhållande till svensk lagstiftning.

Arbetet sker huvudsakligen från vårt kontor i centrala Köpenhamn.

Vad vi erbjuder

En unik möjlighet att tillsammans utveckla och få vår svenska platform Jurio.com/se att växa. Du får verka i skärpunkten mellan juridik och teknologisk innovation. Som en ledande medarbetare inom det svenska teamet kommer du ha möjlighet att inte bara utvecklas som jurist, utan även inom affärsutveckling och teknologi.

Du kommer bli del av ett nytänkande, ambitiöst och ständigt växande lag med 27 medarbetare, som alla drivs av att förändra och tillgängliggöra sättet vi idag ser på juridiska tjänster. Vägen från idé till beslut och utförande är kort, och alla bidrar med egna yrkesinsikter och idéer till verksamheten. Vår företagskultur präglas av en informell ton och lagbaserad problemlösning. Dessutom prioriterar vi regelbundna sociala events såsom middagar, fredags-afterwork och årliga resor till varmare breddgrader.

Om dig

Du är en driven och ansvarstagande jurist med ett intresse för digital innovation och affärsutveckling. Du arbetar gärna tillsammans med kollegor som har olika ansvarsområden än din egen – såsom kommunikation, marknadsföring, grafisk design och programmering. Vi är ett internationellt team, och de flesta möten hålls därför på engelska .Dina arbetsuppgifter kommer dock endast beröra juridiska tjänster inom svensk rätt och därmed kommer ditt juridiska arbete utföras på svenska.

Affärsjurist profil:

 • Du har en juristexamen från ett svenskt universitet.
 • Du har minst tre års erfarenhet av arbete som jurist/advokat på affärsjuridisk advokatbyrå, rådgivningsföretag, in-house bolagsjurist, allmän domstol eller liknande.
 • Du har allmänna kunskaper inom affärsjuridik, och praktisk erfarenhet av att arbeta med bolagsrätt. Det är meriterande om du även har erfarenhet av arbetsrätt eller kommersiell avtalsrätt.

Familjerättsjurist profil:

 • Du har en juristexamen från ett svenskt universitet.
 • Du har minst två års erfarenhet av arbete som jurist på advokatbyrå, juristbyrå, rådgivningsföretag, arbete som notarie vid domstol eller liknande.
 • Du har allmänna kunskaper inom ekonomisk familjerätt, och praktisk erfarenhet av att arbeta med arv och bodelning.

Personliga egenskaper:

 • Du är initiativ- och ansvarstagande och vill gärna leda mångsidiga projekt.
 • Du är en positiv och konstruktiv person – även när du har många arbetsuppgifter på gång samtidigt.
 • Du drivs av att göra skillnad och förändra juristbranschen i grunden.

Om tjänsten

Vi erbjuder en heltidstjänst med konkurrenskraftig lön, samt möjlighet att delta i optionsprogram. Tillträde sker enligt överenskommelse, företrädesvis så snart som möjligt. Vi har ett kontor i centrala Köpenhamn med goda pendlingsmöjligheter (ungefär 40 minuters resa från Malmö).

Ansök nu

Skicka din ansökan med CV och personligt brev till jobs@legaldesk.dk snarast möjligt, dock senast den 31 januari 2021. Vi intervjuar sökanden på löpande basis. Om du har några frågor om tjänsten, är du välkommen att kontakta vår co-founder Simon Eklund på e-post simon@legaldesk.dk eller tfn. +45 24 46 82 44.

Om Legal Desk

Legal Desk tillhandahåller automatiserade onlinebaserade juridiska tjänster i Danmark och Sverige för både privatpersoner och företag. Vår vision är att utgöra ett värdefullt alternativ till den traditionella juristen, för att fler privatpersoner och företagare ska få tillgång till högkvalitativa juridiska tjänster. Vårt team består av 19 heltidsanställda medarbetare och 8 studentmedarbetare.

 


Dela sidan:
Skriv ut: