Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Legal Counsel

Job Description

Siemens är ett globalt företag som arbetar med innovativa lösningar för intelligent infrastruktur,hållbar energiteknik, effektiv produktion samt hälso- och sjukvård genom elektrifiering,  automation och digitalisering. I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och har cirka 4 500 medarbetare på ett 40-tal orter med huvudkontor i Solna. Vi söker ständigt efter nya nyfikna  medarbetare – är du vår nästa kollega?

Bolagsjurist / Legal Counsel

Siemens Nordiska juristavdelning servar Siemens verksamheter i Sverige, Danmark, Norge,  Finland och de Baltiska länderna. Den nu aktuella tjänsten är placerad på Siemens svenska  huvudkontor i Solna. Du kommer att ingå i ett team med 12 bolagsjurister i som leds av vår Chefsjurist för Sverige och Norden. Tjänsten är ett föräldravikariat 12 månader under 2020,  med möjlighet till förlängning.

Vilka är mina arbetsuppgifter?
Du kommer att arbeta brett med bolagets affärsjuridik i nära samarbete med affärsledningen för respektive division för att säkerställa att verksamheten får ett korrekt och effektivt affärsjuridiskt stöd. Du säkerställer en effektiv legal riskhantering i verksamhetens affärsuppgörelser där du granskar och utformar avtal samt deltar vid förhandlingar med kunder och affärspartners för bästa möjliga affärsvillkor för Siemens.

Du kommer att bidra med din kunskap till verksamheten och dina kollegor för att höja organisationens kunskap inom affärsjuridik.

Vad krävs av mig?

Vi söker dig som har jur. kand examen samt något års affärsjuridisk erfarenhet som bolagsjurist eller från advokatbyrå. Erfarenhet av och intresse för entreprenadrätt är önskvärd.
Vi värdesätter en starkt inre drivkraft och affärsorientering. Förmågan att kommunicera och bygga relationer är en tydlig framgångsfaktor i denna roll.
Då du kommer att agera som en expert och rådgivare är det viktigt att du som person är strukturerad och har lätt att fatta beslut och kommunicera dessa till andra.
Du behärskar svenska och engelska språket såväl i tal som skrift och har god vana av att nyttja IT-stöd i ditt arbete.

Vad kan Siemens erbjuda mig?
Siemens är en inspirerande arbetsplats som genomsyras av öppenhet, flexibilitet och ansvars- tagande. Vi hjälper och stöttar varandra till framgång! Som bolagsjurist får du en unik möjlighet att arbeta i en av världens bästa juristavdelningar med 1400 bolagsjurister i över 80 länder. Vi erbjuder dig ett spännande, utvecklande och självständigt arbete. Du får arbeta med marknadsledande produkter och system med hög kvalité och anpassad teknik. Vi ansvarar för att du får en grundlig introduktion av företaget, våra produkter och kunder.

På Siemens finns en uttalad och väl etablerad policy som stödjer mångfald på arbetsplatsen.  Vi erbjuder samma möjligheter till alla och vi ser mångfald som en tillgång, eftersom skiftande  bakgrund och livserfarenhet bland medarbetarna höjer dynamiken i gruppen. Mångfald ökar  möjligheterna att se saker från olika sidor och hitta nya, innovativa lösningar på problem.

Hur ansöker jag?

Du är välkommen med din ansökan snarast då vi arbetar med löpande urval, dock senast  den 21 oktober 2019. Du ansöker via vår hemsida, www.siemens.se/jobb, 181851 – klicka HÄR

Vill du komma i kontakt med någon facklig representant på Siemens AB mejla till:
facket.se@siemens.com

Job ID: 181851

Organization: Legal and Compliance

Company: Siemens AB

Experience Level: Mid-level Professional

Job Type: Full-time


Dela sidan:
Skriv ut: