Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Kvalificerad verksjurist till förvaltningsjuridiska enheten

Är du en driven jurist som vill arbeta med ett jobb som räknas på en myndighet med ett viktigt samhällsuppdrag? Då ska du arbeta hos oss! Vi erbjuder en unik blandning av komplexa frågeställningar som rör allt mellan överskuldsättning till organiserad brottslighet. Som verksjurist har du en viktig roll i myndighetens utveckling.

Dina arbetsuppgifter innebär att du arbetar med myndighetens rättsliga utveckling och styrning. Du handlägger kvalificerade och strategiskt viktiga juridiska frågeställningar och bidrar med juridisk expertkompetens i olika projekt och uppdrag samt svarar på remisser. Du har många kontakter med chefer och medarbetare inom myndigheten och företräder även vid behov myndigheten externt.

Vi söker en eller två verksjurister till rättsavdelningens förvaltningsjuridiska enhet. Dina närmare arbetsuppgifter bestäms utifrån din kompetensprofil.

Vi söker dig som har

  • juristexamen
  • flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, exempelvis som assessor eller motsvarande
  • erfarenhet av kvalificerade förvaltningsrättsliga frågor
  • goda kunskaper om offentlighet- och sekretess samt dataskyddslagstiftningen

Du har personliga egenskaper som innebär att du har en god förmåga till helhetssyn och lätt för att växla mellan det strategiska och det operativa perspektivet. Du har en god analytisk förmåga och är van vid att arbeta självständigt och kan driva ditt arbete framåt. Du är flexibel och lösningsorienterad och har förmåga att bidra till effektiva lösningar utifrån verksamhetens behov. Du har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer och är en god kommunikatör som anpassar ditt språk till mottagaren. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med digitalisering och de möjligheter det för med sig liksom av lagstiftningsarbete och annat utredningsarbete.

Information om tjänsten

Placeringsort är Sundbyberg, men annan placeringsort kan vara möjlig. Kronofogden tillämpar provanställning på sex månader. Tester kan komma att användas i rekryteringsprocessen då personliga egenskaper är viktiga för tjänsten.

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/178
Kontakt
Jens Västberg, enhetschef, 010-579 29 04
Huda Rafid Alobaidi, hr-specialist, 010-574 91 57

Facklig företrädare
Clarence Eliasson, SACO, 010-578 38 29
Malin Almkvist Klaesson, ST, 010-578 38 68

Publicerat 2020-05-07
Sista ansökningsdag 2020-05-21

 


Dela sidan:
Skriv ut: