Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

KPMG söker Manager till M&A Tax

KPMG är en av världens ledande skatterådgivare och i vårt globala nätverk ingår långt över 10 000 medarbetare med mer än 200 skattespecialister i Sverige. Vi är rådgivare till stora internationella börsföretag såväl som till mindre familjeägda företag. Affärsmässighet, förståelse för de stora sammanhangen och djup specialistkompetens är alla starka kännetecken för oss. KPMG Tax utsågs 2021 för sjätte året i följd till Sveriges bästa skatterådgivare av tidskriften International Tax Review (ITR).

Vad erbjuder vi dig?

En karriär på KPMG ger dig en inblick i näringslivets kärna, kundernas verksamheter samt ett brett affärsperspektiv och kunskap om olika branscher. Du blir som anställd hos oss tilldelad en Performance Manager som blir din egen karriärcoach. Tillsammans lägger ni upp din individuella utvecklingsplan redan när du påbörjar din anställning. Vi vill att våra medarbetares karriär ska präglas av tydlighet och möjlighet för individen att påverka, vilket vi tillgodoser genom vår karriärtrappa.

Om rollen

M&A Tax är en särskild grupp inom skatt som specialiserat sig på skattefrågor vid företagsöverlåtelser, börsintroduktioner och liknande transaktioner. M&A Tax-gruppen har en bred kunskap och stor erfarenhet av inkomstskatt, mervärdesskatt, och transfer pricing, samt hur dylika frågeställningar lämpligen bör hanteras vid en företagsöverlåtelse. Praktiskt arbetar gruppen bland annat med due diligence vid förvärv och avyttringar, granskning av aktieöverlåtelseavtal samt skatteoptimering genom strukturering vid förvärv.

Som medlem i vårt M&A Tax team levererar du högkvalitativ rådgivning inom bolagsbeskattning i samband med större transaktioner. Du kommer arbeta med uppmärksammade förvärv mellan välkända bolag i en internationell miljö, där din juridiska skicklighet och dina skatterättsliga kunskaper sätts på sin spets. Som konsult förväntas du vara lyhörd, prestigelös och att alltid arbeta med klienten i fokus.

Om dig

Du har en juristexamen eller motsvarande, 2-5 års erfarenhet av bolagsbeskattning samt ett stort intresse för skatt och affärer. Du ska vara noggrann, ha ett högt driv, goda akademiska meriter och en genuin vilja att utvecklas i konsultrollen. Har du ytterligare en examen, till exempel inom ekonomi, är detta meriterande. Eftersom arbetet sker i en internationell miljö är även utlandsstudier och arbete utomlands meriterande. Du kommer lära dig M&A-hantverket från grunden, men har du tidigare arbetat med transaktioner är detta också meriterande. Vidare behöver du ha mycket goda kunskaper i engelska.

Om tjänsten och processen

Tjänsten är på heltid och tills vidare. Intervjuer sker löpande tills vi hittat rätt personer. Skicka därför in din ansökan med CV redan idag.

Klicka här för att ansöka

I denna rekrytering samarbetar vi med Legal Career. Kontakta ansvarig rekryterare Carl Berg på 076033683 för frågor om tjänsten eller din ansökan.


Dela sidan:
Skriv ut: