Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurister till ny avdelning för bredbandsstöd

Vi söker jurister som vill främja bredbandsutbyggnad i Sverige genom att arbeta med ett nytt statligt stödprogram i syfte att uppnå regeringens bredbandsmål. Tycker du om att arbeta med ett viktigt uppdrag i en föränderlig och komplex miljö så kan det vara dig vi söker!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Vad ska jag arbeta med?
PTS har i uppdrag att främja bredbandsutbyggnad i alla delar av landet, i enlighet med regeringens bredbandsstrategi. Nu har myndigheten fått ett utökat uppdrag om att fördela statligt stöd till bredbandsutbyggnad i områden där marknaden inte bygger kommersiellt. Under 2021 ska närmare 1,6 miljarder kronor fördelas, följt av ytterligare medel för kommande år. PTS ska vid hanteringen av stödet verka för en god tillgänglighet till snabbt bredband i hela Sverige, särskilt i mer glest befolkade områden. Stödet ska fördelas till olika aktörer i alla delar av landet. Stödprogrammet följer EU:s statsstödsregler och stödmottagarna ska följa de villkor som PTS ställer.

Nu söker vi jurister till avdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • driva sakfrågor och handlägga ärenden inom avdelningens ansvarsområden
  • tillämpa reglering och bidra till utvecklingen av regelverket, t.ex. genom utredningar och att utarbeta villkor för stöd
  • handlägga remisser och begäran om att ta del av allmänna handlingar
  • samverka med företag, myndigheter och andra organisationer
  • delta i övrigt arbete inom avdelningen, såsom handläggning av ansökningar om stöd för utbyggnadsprojekt

Vem söker vi?
Vi söker dig med juristexamen eller motsvarande rättsvetenskaplig utbildning samt flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt inom offentlig sektor, gärna med fokus på statliga stödprogram, EU-stödprogram eller motsvarande. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande att ha arbetat inom telekomområdet, offentlig upphandling och/eller med konkurrens- eller statsstödsfrågor mot EU-kommissionen.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är drivande, initiativrik och lösningsorienterad. Du har lätt för att samarbeta med andra och är kvalitetsmedveten och noggrann. Du har också god förmåga att sätta dig in i komplexa frågor, inte bara juridiska utan även tekniska.

Var på PTS ska jag jobba?
Arbetet med uppdraget bedrivs inom en ny avdelning för bredbandsstöd som startade vid årsskiftet. Avdelningen  består av tre enheter som har ett nära samarbete med ansvar för olika delar av bredbandsstödprocessen. Vi söker jurister till alla tre enheter.

Hur är det att jobba på PTS?
Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Vi har intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och tillgång till kompetensutveckling för alla. Friskvård är en del av arbetet och vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid.

Om anställningen
Tillsvidareanställning med sex månaders inledande provanställning.

Hur ansöker jag?
Välkommen med din ansökan senast den 30 mars 2021. Dnr. 21-2109. Klicka HÄR

För mer information kontakta avdelningschef Patrik Bystedt på tel. 08-678 57 71 eller HR-specialist Johan Gustavsson på tel. 08-678 58 11.

Fackliga kontaktpersoner nås på saco@pts.se och st@pts.se.

Såhär registrerar PTS dina personuppgifter.


Dela sidan:
Skriv ut: