Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurister till avdelningen för marknadsreglering

Är du jurist med några års erfarenhet av utredning- och analysarbete? Tror du dessutom att arbete med tillsyn skulle passa dig? Då kan någon av dessa två jusisttjänster på PTS avdelning för marknadsreglering vara något för dig.

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

PTS avdelning för marknadsreglering söker nu två jurister för vikariat fram till 31 januari 2021. En tjänst till enheten för tillsyn och tvistlösning samt en tjänst till enheten för elektroniska kommunikationstjänster.

Vad ska jag arbeta med?

I juristrollen på någon av enheterna kommer du att genomföra juridiska utredningar och bedömningar inom ramen för enhetens ansvarsområden på marknaden för elektronisk kommunikation. Övriga arbetsuppgifter skiljer sig lite åt beroende på enhetens ansvarsområden.

Som jurist på enheten för tillsyn och tvistlösning kommer du också att arbeta med att:

 • Medverka i tillsyn och tvistlösning samt i domstolsprocesser gällande utbyggnadslagen
 • Medverka i avdelningens arbete med tillsyn över bl.a. regleringsbeslut över marknadsdominans och skyldigheter inklusive prisreglering, tillsyn gällande nätneutralitet och roaming samt tillsyn över kreditinstituten
 • Medverka vid externa kontakter med operatörer, kreditinstitut, andra myndigheter och i internationella samarbeten

Som jurist på enheten för elektroniska kommunikationstjänster kommer också att arbeta med att:

 • Medverka och representera PTS i nationella och internationella sammanhang
 • Hålla presentationer, leda möten samt delta i relevanta nätverksträffar
 • Följa utvecklingen på marknaderna för elektronisk kommunikation och den digitala ekonomin
 • Tillsyn, främst inom området öppet internet

Vem söker vi?

Vi söker dig med:

 • Juridisk examen eller motsvarande
 • Flerårig erfarenhet av juridiskt utredning- och analysarbete
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du tidigar har arbetat inom offentlig förvaltning med myndighetsutövning och/eller tillsynsarbete.

Vi ser också positivt på om du har:

 • Kunskaper inom EU-rätt och/eller konkurrensrätt
 • Erfarenhet av förvaltningsrättsligt arbete, exempelvis från domstol
 • Erfarenhet av arbete i telekom- eller finanssektorn

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas som jurist hos oss är det viktigt att du är flexibel och lösningsorienterad. Du har en god analytisk förmåga och tycker om att arbeta mot uppsatta mål och uppnå resultat.

I rollen kommer du ha många olika kontakytor, både intern och externt och det är därför viktigt att du tycker om och har en god förmåga att samarbeta med andra.

Var på PTS ska jag jobba?

Enheten för tillsyn och tvistlösning har ett övergripande ansvar för handläggningen av tillsyn och tvistlösning på avdelningen för marknadsreglering, t.ex. inom samtrafik, -broadcasting- och bredbandsmarknaderna. Även frågor rörande utbyggnadslagen och anmälningsplikt ligger inom enhetens ansvarsområde. Från och med den 1 januari 2020 kommer enheten dessutom att bevaka och utöva tillsyn över att kreditinstitut tillhandahåller kontanttjänster i betryggande utsträckning i hela landet och därutöver ansvara för myndighetens uppdrag rörande grundläggande betaltjänster. Enheten deltar också i internationellt arbete, främst inom Berec. I många frågor samverkar enheten med övriga delar av PTS och externa aktörer.

Enheten för elektroniska kommunikationstjänster arbetar med de tjänster som erbjuds högre upp i värdekedjan. Det innebär bl.a. marknadsbevakning och analyser gällande samtrafik, broadcasting och högkvalitativt tillträde, men även inom områdena OTT och digitala plattformar. Enheten ansvarar också för implementering och tillsyn av regelverken för öppet internet och internationell roaming.

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen

Tjänsterna är vikariat fram till 2021-12-31. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse. För mer information och ansökan – KLICKA HÄR

För mer information kontakta enhetschef för tillsyn och tvistlösning, Marielle Sjögren på telefonnummer 08-678 55 96, enhetschef för elektroniska kommunikationstjänster, Peter von Wowern 08-678 56 26 eller HR-specialist Johan Gustavsson, 08-678 58 11.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.


Dela sidan:
Skriv ut: