Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurist till Stockholm Stads kulturförvaltning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning

Kulturförvaltningen i Stockholms stad erbjuder en verksamhet full av puls och energi med kultur och konst i hela staden. Kulturförvaltningen har ca 900 medarbetare och omfattar Kulturskolan Stockholm, Liljevalchs konsthall, Stockholm konst, Stockholms stadsbibliotek, Stadsmuseet, Medeltidsmuseet och Evenemangsavdelningen som arrangerar stora publika evenemang. Kulturförvaltningen följer utvecklingen i kulturlivet, deltar i stadsplanering och ger stöd åt det fria kulturlivet. Verksamheterna har tillsammans ca 11 miljoner besök varje år. En utmaning för kulturförvaltningen är att nå fler, och grupper som vi inte når idag. Alla ska känna sig välkomna i våra verksamheter, vilket ställer höga krav på medarbetarnas kompetens och engagemang. Vi arbetar aktivt med hållbarhet och eftersträvar jämställdhet och mångfald.

Arbetsuppgifter

Som jurist hos kulturförvaltningen får du en spännande och viktig roll där du arbetar verksamhetsnära med juridisk vägledning inom ett brett spektrum av juridiska ärenden. Tjänsten är nyinrättad varför du får en unik chans att vara med att utveckla den juridiska funktionen med effektiva processer och hög kvalitet. Arbetet innefattar avtalsrätt, avtalsuppföljning, LOU, utredningar, remissvar samt stöd till förvaltningens chefer. I arbetsuppgifterna ingår också att ansvara för kulturförvaltningens hyresavtal och hantering kring dessa såsom omförhandlingar, uppsägningar och avtalsvård samt ansvar för den årliga uppdateringen av förvaltningens lokalförsörjningsplan. Rollen innefattar också att skriva tjänsteskrivelser och bereda ärenden kring hyresavtal och lokalfrågor. Tjänsten är placerarad inom lokalenheten som är en del av administrativa staben.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen alternativt annan relevant och likvärdig utbildning samt minst 3 – 5 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har ett konsultativt förhållningssätt och är trygg i din yrkesroll, och strukturerar komplicerade frågor och kommunicerar lösningar på ett tydligt och pedagogiskt sätt, såväl muntligt som skriftligt. Du är en god analytiker som kan lösa juridiska frågor på ett konstruktivt och effektivt sätt. Din förmåga att se helhet och lösa komplexa problem och göra välavvägda prioriteringar är god. Du är kommunikativ och har lätt att skapa relationer och att samverka med andra. Vi söker dig som har ett stort engagemang, som vill arbeta i en meningsfull verksamhet och som har ett intresse för samhällsfrågor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Inom kulturförvaltningen finns många färgstarka chefer och medarbetare som brinner för kultur. Vi arbetar aktivitetsbaserat och sitter i moderna lokaler på Askebykroken i Rinkeby.

Övrig information och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Kulturförvaltningen med Jefferson Wells, en del inom ManpowerGroup. Urvalsprocessen sker löpande och därför är det viktigt att du skickar in din ansökan snarast, dock senast 30 april 2021. Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Katarina Thomasson på 070-231 28 05 alt. katarina.thomasson@jeffersonwells.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Klicka här för att ansöka


Dela sidan:
Skriv ut: