Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurist till Regionledningskontoret

Vill du arbeta med komplexa affärer i demokratins tjänst och vara med och forma morgondagens region? Vi erbjuder en tjänst som kombinerar juridiskt arbete med en nära koppling till den verklighet som du lever i som invånare i Stockholms län. Tjänsten riktar sig till dig som är en skicklig och erfaren avtalsjurist med intresse för offentlig upphandling. Du kommer till en grupp med högt i tak och många diskussionslystna kollegor.

Vi erbjuder

Region Stockholm är en verksamhet i ständig rörelse med många samhällsviktiga uppdrag. Regionledningskontoret är den centrala förvaltningen som arbetar strategiskt och operativt ur ett koncernperspektiv för den övergripande utvecklingen av Region Stockholm. Förvaltningen ansvarar för att regionstyrelsen, tillväxt- och regionplanenämnden samt klimat- och hållbarhetsnämnden får de nödvändiga underlag och det stöd de behöver.

Vi söker nu en jurist till regionledningskontorets juristenhet, som består av tolv medarbetare. Vår uppgift är framförallt att ge juridisk rådgivning och service till politiker och anställda i Region Stockholms verksamheter. Enhetens arbete spänner över många olika rättsområden såsom avtalsrätt, bolagsrätt, upphandlingsrätt, stiftelserätt, IT-rätt, immaterialrätt, dataskyddsrätt, kommunal- och förvaltningsrätt samt hälso- och sjukvårdsrätt.

Vi sysslar med såväl löpande rådgivning som domstolsprocesser och strategiskt juridiskt arbete. Även om arbetet kräver stort personligt ansvarstagande lägger vi mycket fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning som riktar sig till dig som har lång erfarenhet av kvalificerat affärsjuridiskt arbete med fokus på kommersiell avtalsrätt. Du har intresse för offentlig förvaltning och vill lära dig offentlig upphandling om du inte redan kan det. Du kommer primärt att arbeta med löpande ärenden som kommer till enheten, exempelvis framtagande och granskning av affärsavtal, upphandlingsdokument, avtalsuppföljningar, tvister och processer. Det kan även bli aktuellt att exempelvis bistå i framtagande av interna mallar och hålla internutbildningar. Ansökningar till tjänsten kommer att behandlas löpande. Tillsättning till tjänsten ska ske snarast möjligt.

Vem är du?

Du har i botten en jur.kand. eller motsvarande och därefter lång erfarenhet av arbete med praktisk kommersiell avtalsrätt, inklusive skrivande av komplexa avtal på svenska för olika branscher. Du kan självständigt hantera domstolsprocesser och är van vid förhandlingar och leverantörstvister. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete i domstol, arbete som advokat på affärsjuridisk byrå och kunskap om offentlig upphandling.

Som person är du lösningsorienterad, analytisk, prestigelös och kommunikativ med en god förmåga att skapa bra relationer. För att lyckas i tjänsten är du också flexibel, beslutsför, tycker om att ha många bollar i luften samtidigt och kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Du uppfyller mycket högt ställda krav på integritet, gott omdöme och förmåga att utifrån verksamhetens behov själv driva det juridiska arbetet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrig information

Under sommaren har vi begränsad möjlighet att besvara frågor. Har du frågor – skicka gärna e-post så svarar vi så fort vi kan.

Varmt välkommen med din ansökan.

Klicka här för att ansöka

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/


Dela sidan:
Skriv ut: