Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurist till den operativa avdelningen

Spelinspektionen är en statlig myndighet under Finansdepartementet och finns i Strängnäs. Vår uppgift är bland annat att verka för att spelmarknaden i Sverige bedrivs på ett lagligt och säkert sätt.

Den 1 januari 2019 infördes ett licenssystem och en spelmarknad i konkurrens i Sverige. Vill du vara en del av Sveriges nya spelmyndighet och en del i arbetet med den fortsatta utvecklingen av Spelinspektionen? Vi söker nu en jurist inom ramen för licensgivning, tillsyn och utredningsarbete.

Vi sitter i moderna och trevliga lokaler med fem minuters promenad till Strängnäs nya Resecentrum. Med tåg tar det knappt 50 minuter till Stockholm och 18 minuter till Eskilstuna.

Du kommer att vara placerad på den Operativa avdelningens enhet 2, som ansvarar för licensgivning och tillsyn av den svenska spelmarknaden inom områdena statligt spel, allmännyttiga ändamål och landbaserat kommersiellt spel. Enheten ansvarar även för myndighetens kontaktcenter.

I dina arbetsuppgifter ingår att utreda och bedöma inkomna licensansökningar, sätta upp förslag till och föredra beslut, planera och genomföra tillsynsaktiviteter mot aktörer med licens och därefter skriva förslag till beslut. Du kommer att bidra till att skapa praxis på området och du kommer genom dina kunskaper och erfarenheter stärka den juridiska kompetensen hos oss. Du utgår i ditt arbete från lagar och regler för att på ett objektivt sätt göra bedömningar. Ditt sätt att arbeta ska präglas av tydlighet, trovärdighet, integritet, effektivitet och god service, samt utgå från den statliga värdegrunden. Internationella kontakter kan förekomma.

Vi söker dig som är notariemeriterad jurist eller har motsvarande erfarenhet från arbete vid domstol eller annan statlig myndighet. Det är meriterande om du har erfarenhet från tillsynsverksamhet eller annan för Spelinspektionen relevant verksamhet.

Som person är du drivande, initiativrik, strukturerad och har en analytisk förmåga. Du ska ha förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Det är viktigt att du trivs med att växla mellan att arbeta självständigt och i grupp samt har lätt för att samarbeta med andra.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och på din förmåga att kunna bidra till en god arbetsmiljö på enheten och avdelningen. Spelinspektionen eftersträvar mångfald ur alla aspekter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Frågor om tjänsten besvaras av enhetschefen på den Operativa avdelningen Anna Folkegård, 0152-650 121.

Fackliga kontaktpersoner är Sara Näselius (SACO) sara.naselius@spelinspektionen.se och Eva-Britt Öberg (ST)
eva-britt.oberg@spelinspektionen.se.

Är du intresserad av att arbeta inom en utvecklande verksamhet? Skicka då din ansökan med personligt brev, CV, referenser och löneanspråk till registrator@spelinspektionen.se. Märk ansökan med Dnr. 20Si1882. Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 12 augusti 2020. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- eller rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Dela sidan:
Skriv ut: