Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurist till Cancerfonden.

 Vi ska besegra cancer! Vill du vara med?

Cancerfondens vision är att besegra cancer. Målet är att färre ska drabbas och fler ska överleva. För att nå dit arbetar vi med forskningsfinansiering, kunskapsspridning och påverkansarbete. Cancerfonden får inget statligt stöd utan är helt beroende av testamenten och gåvor från privatpersoner och företag. Sedan 1951 har vi delat ut 11 miljarder kronor till de främsta forskningsprojekten i Sverige. I dag överlever två av tre cancer. På 50-talet var det en av tre. Vi har kommit långt, men vi är inte framme. Nu söker vi en jurist som vill vara med på vår resa framåt!

OM ROLLEN

Som jurist på Cancerfonden ingår du i avdelningen för Ekonomi och verksamhetsutveckling och rapporterar direkt till avdelningschefen. Verksamhetsområdet består av två enheter, IT/ Fastighet och Redovisning samt tre personer, inklusive föreningsjuristen, som är placerade direkt under avdelningschefen.

Du kommer stötta samtliga avdelningar och dina arbetsuppgifter kommer innefatta att:

  • Upprätta, granska, förhandla och administrera avtal med fokus på att uppnå bästa affärsmässiga resultat.
  • Ansvara för verksamhetens dataskyddsarbete vilket innebär både löpande hantering av dataskyddsrelaterade frågor från verksamheten samt ansvar för samordning, regelefterlevnad och kontakter med externa parter.
  • Handlägga och bevaka Cancerfondens varumärken.
  • Ansvara för att utveckla och ta fram policys och andra styrdokument för Cancerfonden samt säkra Cancerfondens efterlevnad av riktlinjer och policys inom hållbarhetsområdet.
  • Stötta dina kollegor i löpande juridiska frågor av varierande karaktär, exempelvis inom grundläggande associationsrätt och processrätt.

OM DIG

Du har en juristexamen och minst fem års erfarenhet från advokatbyrå, bolag eller större ideell organisation. Du behöver ha mycket goda kunskaper inom kommersiell avtalsrätt och allmän affärsjurdik samt förmåga att omsätta kunskaperna till praktiskt användbar rådgivning. Du behöver även ha intresse och erfarenhet av dataskydd/GDPR och annan IT-relaterad juridik. Vidare är det meriterande med goda kunskaper inom immaterialrätt samt samt rapportering och styrning av hållbarhetsarbete.

Som person är du ambitiös och driven och har en god samarbetsförmåga. Du är affärsmässig och ansvarstagande och trivs med mycket mandat och att driva frågor framåt. Du har vidare en god social förmåga och är en god kommunikatör både i relation till kollegor och externa parter. Som person måste du vara trygg i din egen kompetens och trivas att arbeta såväl självständigt som i projekt.

CANCERFONDEN SOM ARBETSGIVARE

Cancerfonden är en modern, snabbrörlig organisation med ett agilt arbetssätt och korta beslutsvägar. Vi är engagerade, nytänkande och tar tillsammans ansvar för att snabbare nå vår vision – att besegra cancer.

Vi är måna om våra medarbetares välbefinnande och erbjuder träningsmöjligheter på arbetstid, möjligheten till promenadmöten, förmånliga friskvårdserbjudanden och kunskapshöjande aktiviteter inom kost och hälsa. Cancerfonden är en rökfri arbetsplats.

TILLTRÄDE

Enligt överenskommelse

ANSÖKAN

I denna rekryteringsprocess samarbetar Cancerfonden med Legal Career. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval sker löpande. Din ansökan ska innehålla CV och kontaktuppgifter. Personligt brev används inte i denna rekrytering. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Carl Berg på 0790633464.

Klicka här för att ansöka

Varmt välkommen med din ansökan!


Dela sidan:
Skriv ut: