Dina arbetsuppgifter

Som jurist hos oss kommer du huvudsakligen arbeta med rättsutredningar av strategisk karaktär. Du kommer också att handlägga tillstånd -och tillsynsärenden enligt minerallagen och närliggande lagar.

Kompetens

Vi söker dig som har:

  • en akademisk examen med inriktning mot juridik,
  • flerårig erfarenhet av juridiskt arbete,
  • erfarenhet från statlig förvaltning och/eller privat företagande,
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Det är meriterande med erfarenhet av:

  • mineral- och miljölagstiftningen,
  • att tidigare arbetat med rättsutredningar.

Personliga kvalifikationer

Vi värdesätter att du kan arbeta självständigt och strukturerat samt att du har ett prestigelöst förhållningssätt. Arbetet som jurist hos oss ställer höga krav på god samarbetsförmåga. Du har lätt för att skapa och underhålla interna såväl som externa relationer. Du ska ha förmåga att fokusera på djupet samtidigt som du är rationell och lösningsinriktad. Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Luleå. Sex månaders provanställning tillämpas. Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att utföras på slutkandidat. För detta krävs svenskt medborgarskap.

Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter

Vill du veta mer? Hör gärna av dig till bergmästare Åsa Persson, telefon 0920-23 79 07. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för SACO-S tfn 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, tfn 018-17 92 28.

Välkommen med din ansökan senast 12 januari 2020. Dina handlingar ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem. Vi vill att du lämnar din ansökan via detta system:

Sök tjänsten som jurist

Rekryteringen utförs i egen regi och vi undanber oss därmed erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Dnr:411-2582/2019