Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurist med särskilt fokus på Life Science och forskningsrelaterad juridik till Karolinska Universitetssjukhuset

Vi erbjuder 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Nordens största sjukhus och bedriver vård, utbildning och forskning i världsklass. Vi söker nu förstärkning till vårt juristteam som jobbar med kommersiella avtalsförhållanden, innovations- och forskningssamarbeten.

Om tjänsten
I den aktuella rollen har du som övergripande uppdrag att bistå med beslutsstöd och rådgivning i forskningsjuridiska frågor. I detta ingår att tillhandahålla rådgivning i affärsjuridiska och regulatoriska frågor till Forskning och utbildnings stabens, övriga stabschefer samt till de kliniska och administrativa forskningsverksamheterna.

Karolinska Universitetssjukhuset driver och deltar kontinuerligt i ett stort antal forsknings- och samverkansprojekt. Projekten utgör ofta samarbeten mellan sjukhuset och externa parter från akademi, Life Science industrin samt olika hälso- och sjukvårdsaktörer.

Projekten spänner över flera rättsområden, bl.a. avtalsrätt, immaterialrätt, förvaltningsrätt (offentlighet- och sekretesslagstiftningen), EU-rätt samt dataskyddslagstiftningen liksom många regulatoriska frågeställningar. Bland projekten finns även s.k. EU-projekt som genomförs inom ramen för EU:s olika ramprogram.

Vi ser det som en angelägen uppgift att kontinuerligt förbättra och strukturera samverkan mellan sjukhuset och övriga centrala samverkansparter och nätverk, bl.a. Karolinska Institutet och övriga regionala och nationella juristnätverk och funktioner. Du som söker kommer att vara en självklar och viktig del i detta utvecklingsarbete.

Arbetet omfattar frågeställningar inom alla de rättsområden som aktualiseras inom ett universitetssjukhus forskningsverksamhet.

Du kommer bl.a. att arbeta med att upprätta, granska och kvalitetssäkra avtal och övrig forskningsdokumentation i olika forskningsprojekt utifrån ett legalt perspektiv.

En del av arbetet sker på engelska och många gånger med aktörer från Life Science-industrin som motparter.

Karolinska Universitetssjukhuset deltagande i komplexa forsknings- och samverkansprojekt innebär att du kommer att arbeta med internationell avtalsjuridik i kombination med förvaltningsjuridik.

Arbetet omfattar även att skriva och kvalitetssäkra olika typer av dokument. Medverkan vid interna utbildnings- och informationsinsatser ingår också i arbetsuppgifterna.

Vi söker
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och tidigare erfarenhet av professionell rådgivning är särskilt viktigt i denna roll.

Du behöver ha mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga, initiativförmåga, flexibilitet samt intresse för att samarbeta med andra professioner.

Det är viktigt att du har förmåga att tillämpa juridiken i olika sammanhang och kan bidra till att lösa frågeställningar som sträcker sig utanför den rena rättstillämpningen.

Arbetet förutsätter därför att du har god analytisk förmåga och kan arbeta självständigt med resultat av hög kvalitet, är lösningsinriktad och snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter.

Kvalifikationer
Krav:

  • Du ska ha juristexamen med minst tre till fem års erfarenhet, gärna från bolag, advokatbyrå eller myndighet.
  • God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.
  • Tidigare erfarenhet från Life Science-området är ett krav. Därutöver är erfarenhet inom något av följande områden meriterande: kommersiell avtalsrätt, personuppgifts- och dataskyddsfrågor samt immaterialrätt.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
– Personligt brev (frivilligt)

Varmt välkommen med din ansökan! 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.

Vi på Karolinska vill generera vård i världsklass och vara en verkligt Attraktiv Arbetsgivare! För att lyckas med det så behöver våra verksamheter också professionella stödfunktioner. På Karolinska stödjer HR både chefer och medarbetare i löpande personalfrågor och i långsiktig förändringsledning. 

Vår vision är att utveckla Karolinska till att bli bäst på att attrahera, engagera och utveckla kompetenta chefer och medarbetare för ett hållbart arbetsliv. Vårt HR-arbete utgår från sjukhusets övergripande strategier och vi arbetar utifrån sjukhusets värderingar Ansvar, Helhetssyn och Medmänsklighet. HR-organisationen har ca 140 st medarbetare, och vi vill anställa de bästa, mest kompetenta och drivna personerna till vår HR verksamhet!  

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
– när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
– se över dina filterinställningar för skräppost
– hålla utkik i din skräppost.

 

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela sidan:
Skriv ut: