Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurist med särskilt fokus på forskningsrelaterad juridik till Karolinska Universitetssjukhuset – vikariat

Vi erbjuder 
Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Nordens största sjukhus och bedriver vård, utbildning och forskning i världsklass. En av våra jurister kommer inom kort att vara föräldraledig och vi söker därför en vikarierande jurist med särskild inriktning på forskningsrelaterad juridik. Vikariatet beräknas pågå till och med december 2021 med möjlighet till förlängning.

Om tjänsten
I den aktuella rollen har du det övergripande uppdraget att bistå med beslutsstöd och rådgivning i forskningsjuridiska frågor. I uppdraget ingår att tillhandahålla rådgivning i affärsjuridiska och regulatoriska frågor till FoU-direktören, övriga stabschefer samt till de kliniska och administrativa forskningsverksamheterna. Karolinska Universitetssjukhuset driver och deltar kontinuerligt i ett stort antal forsknings- och samverkansprojekt.

Projekten utgör ofta samarbeten mellan sjukhuset och externa parter från akademi, Life Science industrin samt olika hälso- och sjukvårdsaktörer. Projekten spänner över flera rättsområden, bland annat avtalsrätt, immaterialrätt, förvaltningsrätt (offentlighet- och sekretesslagstiftningen), EU-rätt samt dataskyddslagstiftningen liksom många regulatoriska frågeställningar. Bland projekten finns även EU-projekt som genomförs inom ramen för EU:s olika ramprogram.

Vi ser det som en angelägen uppgift att kontinuerligt förbättra och strukturera samverkan mellan sjukhuset och övriga centrala samverkansparter och nätverk, bland annat Karolinska Institutet, KI, och övriga regionala och nationella juristnätverk och funktioner. Du som söker kommer att vara en självklar och viktig del i detta utvecklingsarbete.

Arbetsuppgifter
Arbetet omfattar frågeställningar inom alla de rättsområden som aktualiseras inom ett universitetssjukhus forskningsverksamhet. Du kommer bland annat att arbeta med att upprätta, granska och kvalitetssäkra avtal och övrig forskningsdokumentation i olika forskningsprojekt utifrån ett legalt perspektiv. En del av arbetet sker på engelska och många gånger med aktörer från Life Science-industrin som motparter.

Karolinska Universitetssjukhuset deltagande i komplexa forsknings- och samverkansprojekt innebär att du kommer att arbeta med internationell avtalsjuridik i kombination med förvaltningsjuridik. Arbetet omfattar även att skriva och kvalitetssäkra olika typer av dokument. Medverkan vid interna utbildnings- och informationsinsatser ingår också i arbetsuppgifterna.

Vi söker
Du har god analytisk förmåga. Arbetet förutsätter att du kan arbeta självständigt med resultat av hög kvalitet, är lösningsinriktad och snabbt kan sätta dig in i nya arbetsuppgifter. Du behöver ha mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga, initiativförmåga, flexibilitet samt intresse för att samarbeta med andra professioner. Det är viktigt att du har förmåga att tillämpa juridiken i olika sammanhang och kan bidra till att lösa frågeställningar som sträcker sig utanför den rena rättstillämpningen.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. 

Kvalifikationer
Krav: Du ska ha juristexamen med minst några års erfarenhet, gärna från bolag, advokatbyrå eller myndighet. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Tidigare erfarenhet av professionell rådgivning är särskilt viktig i denna roll.

Meriterande: Tidigare erfarenhet från Life Science-området är särskilt meriterande. Därutöver är erfarenhet inom något av följande områden meriterande: affärsjuridik innefattande avtalsrätt, personuppgifts- och dataskyddsfrågor samt immaterialrätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
– Personligt brev

Vi tillämpar löpande urval i denna rekrytering. Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning. Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
– när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
– se över dina filterinställningar för skräppost
– hålla utkik i din skräppost.

 


Dela sidan:
Skriv ut: