Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurist – dataskyddsombud

Sjukhusen i väster och Södra Älvsborgs sjukhus

Sjukhusen i väster 
Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus – Alingsås lasarett, Angereds Närsjukhus, Frölunda Specialistsjukhus och Kungälvs sjukhus. Vi ansvarar också för uppbyggnad och drift av Högsbo specialistsjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet. Sjukhusen i väster har en budgetomslutning på cirka 2815 mnkr.

Södra Älvsborgs sjukhus 

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Om oss
Sjukhusen i väster och Södra Älvsborgs Sjukhus är två av Västra Götalandsregionens sjukhusgrupper. Sjukhusen i väster bedriver verksamhet i huvudsak vid sjukhusen i Kungälv, Alingsås, Angered och Västra Frölunda medan Södra Älvsborgs Sjukhus bedriver vård främst vid sjukhusen i Borås och Skene. De två sjukhusgrupperna är två separata myndigheter som ytterst leds av en utförarstyrelse. Det innebär bland annat att styrelserna är personuppgiftsansvariga för respektive verksamhet.

De två sjukhusgrupperna söker nu gemensamt en jurist som ska arbete för de två myndigheterna främst som dataskyddsombud men även med andra förekommande juridiska ärenden inom förvaltningarna. Placeringen kommer vara Regionens hus i Göteborg tillsammans med VGR:s juridiska enhet.

Ditt uppdrag
Som jurist och dataskyddsombud hos oss kommer du övervaka att personuppgifter behandlas på ett korrekt och lagligt sätt hos de två myndigheterna. En viktig del av ditt arbete kommer att vara att informera och ge råd inom organisationerna om dataskyddsförordningen och angränsande regler.

I rollen kommer du få möjlighet att arbeta med allmänna juridiska frågor som förekommer på sjukhusen, såsom hälso- och sjukvårdsrätt, offentlighet och sekretess och förvaltningsrätt.

I arbetsuppgifterna ingår att:

  • På uppdrag av respektive politisk nämnd (styrelse) fullgöra uppdraget som dataskyddsombud
  • Övervaka den interna efterlevnaden av dataskyddsförordningen och annan tillämplig lagstiftning
  • Rapportera till sjukhusens nämnder (styrelser) och ledningar om dataskyddsfrågor och organisationens brister och utvecklingsbehov
  • Vara ett kunskapsstöd inom de två förvaltningarna Sjukhusen i väster och Södra Älvsborgs Sjukhus gällande dataskyddsförordningen och annan tillämplig dataskyddslagstiftning
  • Ge råd vid genomförande av konsekvensbedömningar rörande dataskydd

Du kommer att samarbeta tätt med övriga jurister i Västra Götalandsregionen. På Koncernkontoret, som är Västra Götalandsregionens centrala ledningsförvaltning, finns en juridisk enhet bestående av 12 jurister med olika juridiska expertområden. Du kommer att ingå i arbetsgrupper tillsammans med dessa jurister och samarbeta med andra dataskyddsombud inom Västra Götalandsregionens olika verksamheter.

Anställningsmyndighet kommer vara Sjukhusen i Väster och geografisk placering i Göteborg.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har juristexamen samt erfarenhet av arbete inom det aktuella området. Du ska ha goda kunskaper om dataskyddslagstiftningen och informationssäkerhet.

Det är meriterande om du har arbetat som dataskyddsombud i offentlig sektor och arbetat med kravställning av säkerhetskyddsåtgärder. Vi ser gärna att du har arbetat med juridiska frågor inom hälso- och sjukvårdsområdet.

Det är viktigt att du har förmåga att arbeta självständigt och systematiskt med en förmåga att prioritera. Vi värdesätter en god kommunikativ förmåga och att du har lätt för att samarbeta med andra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Bifoga kopia på examensbevis i din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan idag!


Dela sidan:
Skriv ut: