Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Juridisk skribent

Blendow Lexnova söker juristskribent

Om oss

Blendow Lexnova är Sveriges ledande juridiska nyhetsbyrå. Vi ingår i koncernen Blendow Group med totalt 80 anställda och 300 av Sveriges främsta juridiska experter knutna till bolaget. Blendow Lexnova har levererat juridiska nyheter och analyser sedan 2006. Våra nyheter är en viktig källa för att sprida juridisk kunskap till landets jurister.

Din roll

Nyhetstexter om aktuella domstolsavgöranden står i fokus på Blendow Lexnovas redaktion. Texterna levereras dagligen till våra abonnenter, visas på våra webbplatser och skickas ut i våra nyhetsbrev och i realtid genom vår nya mobilapp. Nyheter från Blendow Lexnova publiceras även i nättidningen Dagens Juridik.

Vi behöver nu förstärkning, och söker därför en jurist på heltid. Arbetet är till stor del inriktat på nyhetsproduktion och det är därför viktigt att du som sökande kan kombinera den juridiska precisionen med ett journalistiskt tilltal. Arbetet ger möjligheter att fördjupa dig i många olika rättsområden och att vässa dina färdigheter inom skapande och bearbetning av nyhetstext.

Arbetet ska utföras under kontorstid i våra attraktiva lokaler i centrala Stockholm där du blir del av en redaktion som dagligen bevakar det juridiska nyhetsflödet.

Krav

Du som sökande ska ha juristexamen eller befinna dig i det absoluta slutskedet av utbildningen.

Vi tror att du är en självgående person som är bra på att arbeta efter uppsatta mål och som klarar av att ta egna initiativ när det behövs. Vi förutsätter att du är flexibel med förmåga att leverera under tidspress.

Tidigare erfarenhet av skrivande, korrekturläsning eller annat redaktionellt arbete är meriterande. Intresse för skatterätt är ett plus men inget krav.

Jobbtyp: Heltid, fast lön

Tänkt startdatum: 1 maj 2020.


Ansökan och tillträde

Skicka ett personligt brev med CV och betygsutdrag till mikael.kindbom@lexnova.se – senast 10 mars 2020. Märk din ansökan ”Juristskribent 2020”. Eventuella frågor besvaras endast via e-post.

Ansök snarast! Urval sker löpande. Platsen kan komma att tillsättas före ansökningstidens utgång. Tillträde efter överenskommelse.

Om Blendow Group

Blendow Group etablerades 1992 och består idag av Nyhetsbyrån Blendow Lexnova, BG Institute och Blendow Publishing. Under åren har vi utvecklats till en specialistorganisation som förser olika branscher med dagsaktuell juridisk information och kunskap. Läs mer på https://www.lexnova.se och https://www.blendow.se.


Dela sidan:
Skriv ut: