Luleå tekniska universitet är i stark tillväxt med världsledande kompetens inom flera forskningsområden. Vår forskning bedrivs i nära samarbete med industrier som Bosch, Ericsson, Scania, LKAB, SKF och ledande internationella universitet. Luleå tekniska universitet omsätter totalt 1,7 miljarder kronor per år. Vi är idag 1 650 anställda och 15 500 studenter.

Vi formar framtiden genom nydanande utbildningar och banbrytande forskningsresultat. Med utgångspunkt i den arktiska regionen skapar vi global samhällsnytta.

Nu söker vi en vikarierande internrevisionschef. Internrevisionen vid Luleå tekniska universitet är en fristående funktion som har universitetsstyrelsens uppdrag att självständigt granska och bedöma den interna styrningen och kontrollen inom universitetet. Internrevisionschefen rapporterar till universitetsstyrelsen och är organisatoriskt placerad inom verksamhetsstödet med rektor som närmaste chef.

Internrevisionens uppgift är att bidra till att universitetet når sina mål genom att bistå med granskning och rådgivning. I uppdraget ingår att lämna förslag till förbättringar av processer for intern styrning och kontroll i syfte att verksamheten ska bedrivas på ett ändamålsenligt, effektivt och säkert sätt. Internrevisionen arbetar konsultativt och framåtriktat. Internrevisionens granskningar genomförs av både externa konsulter och egen granskning. Vissa granskningar genomfors av internrevisionschefen.

Universitetsstyrelsen fastställer efter förslag av internrevisionschefen en årlig revisionsplan.

Arbetet ställer stora krav på förmågan att kunna arbeta självständighet och etablera ett gott samarbete med universitetsledning och de delar som ska granskas. Uppgiften ger en unik inblick i universitetets organisation och verksamhet. Arbetet innebär många kontakter inom organisationen och sträcker sig över alla verksamhetsområden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi, samhällsvetenskap, juridik eller motsvarande. Du ska ha kvalificerad erfarenhet av revisions- och eller utredningsarbete. Erfarenhet från universitet/högskola eller annan offentlig verksamhet är meriterande liksom intern- eller externrevisors certifiering. Du har god analytisk förmåga och lätt för att se samband utifrån ett helhetsperspektiv. Du är självständig, kommunikativ, har lätt att skapa nya kontakter och uttrycker dig väl i tal och skrift. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska. Som person är du noggrann, ansvarstagande, modig och lyhörd. Du har hög integritet och kan verka oberoende.

Omfattning och ort
Tidsbegränsad anställning, längst tom 2021-10-31 med tillträde så snart som möjligt. Placeringsort Luleå.

Ytterligare information
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Veronika Sundström, universitetsdirektör, 073-0698389, veronika.sundstrom@ltu.se

Fackliga företrädare: SACO-S Christer Gardelli, 0920-491809 christer.gardelli@ltu.se och OFR-S Marika Vesterberg, 0920-491721, marika.vesterberg@ltu.se

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev samt CV/meritförteckning och examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Klicka HÄR för mer information och ansökan

Sista ansökningsdag: 2 mars 2020
Referensnummer: 503-2020